Κοινωνία
Ραντεβού την Τετάρτη οι "Αγανακτισμένοι"

Ραντεβού την Τετάρτη οι "Αγανακτισμένοι"

  • 12 Ιουνίου 2011, 23:06

Έκλεισαν ήδη το ραντεβού τους για Την Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας, οι «Αγανακτισμένοι» κλίνουν το επόμενο ραντεβού τους για μια ακόμη μαζική και καταιγιστική διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης που τους "κλέβει την ίδια τους την ζωή".

Θα συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος και το Παναθηναϊκό Στάδιο, στις επτά το πρωί της προσεχούς Τετάρτης -ημέρα συζήτσης του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγραμμάτος. Τα μέλη του Κινήματος οργανώνονται για μία συγκέντρωση που -όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται- θα αποδειχθεί πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Μάλιστα, έχουν ανακοινώσει ότι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους εργαζομένους των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οργισμένο κύμα διαμαρτυρίας

Χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών προσέτρεξε σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, προκειμένου να διαδηλώσει -για 19η ημέρα- την αγανάκτησή του για την οικονομική κρίση, με την ελπίδα η συμμετοχή τους αυτή την φορά να ξεπεράσει το ρεκόρ της προηγούμενης Κυριακής. Οι συμμετέχοντες δεν παραλείπουν καθημερινά να διενεργούν τις συνελεύσεις τους εν είδει... άμεσης Δημοκρατίας, οι οποίες διαρκούν μέχρι αργά τη νύχτα.

Αυτή την ώρα παραμένουν κλειστές η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Λεωφόρος Αμαλίας. Όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία πραγματοποιούν εκτεταμένες αναφορές και αναλυτικά ρεπορτάζ σχετικά με το ελληνικό "κίνημα της πλατείας".

Θα ζητήσουν την ποινική δίωξη βουλευτών!

Περίπου 1.380 πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης απέστειλαν με δικαστικό επιμελητή εξώδικο κατά των οκτώ βουλευτών του Νομού Ηρακλείου. Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε "ζημία διαπιστωθεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν".

Ανάλογα έδρασαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Πιερίας, οι οποίοι υπέβαλαν εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron