Κοινωνία
Στον Λουκά Παπαδήμο το Αριστείο ΙΟΒΕ

Στον Λουκά Παπαδήμο το Αριστείο ΙΟΒΕ

  • 28 Δεκεμβρίου 2012, 07:30

Μια βράβευση με αρκετή δόση σημειολογίας αναμένεται να γίνει στις 14 Ιανουαρίου, στην Κηφισιά, όπου θα βρεθούν στον ίδιο χώρο ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος.

Σε αυτή τη σύναξη με αρκετό «άρωμα» εκσυγχρονισμού, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών Οδ. Κυριακόπουλος θα απονείμει το «Αριστείο ΙΟΒΕ» στον κ. Παπαδήμο για τη συμβολή του τα τελευταία χρόνια (ειδικά την περίοδο της πρωθυπουργίας του) στην ελληνική Οικονομία και στη διατήρησή της στην ευρωζώνη, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Η εκδήλωση που θα γίνει στην έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στην Κηφισιά, το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου, αναμένεται να πυροδοτήσει σχόλια και θα δώσει λαβή για ποικίλα σενάρια σχετικά με τις κυοφορούμενες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Είναι επί της ουσίας η πρώτη δημόσια εμφάνιση του κ. Παπαδήμου, μετά την πρωθυπουργία του, αλλά το ενδιαφέρον είναι η κοινή παρουσία με τους κ.κ. Στουρνάρα και Ράπανο, σε μια χρονική περίοδο που οι ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς συνεχίζονται εντατικά.

Εξάλλου, εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η δημιουργία του φόρουμ που αποφασίστηκε στην εκδήλωση των έξι κινήσεων με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Αυτές τις κινήσεις τις παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή προσωπικότητες από τον κεντροαριστερό χώρο, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παπαδήμος, το όνομα του οποίου συζητείται σε διάφορους κύκλους για μελλοντική του ανάμειξη με την πολιτική.

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι όσοι θα τον ήθελαν να ηγείται στη χώρα μας, ενός νέου σχήματος που θα «παντρεύει» δυνάμεις της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς με έντονο εκσυγχρονιστικό και φιλελεύθερο προφίλ που σήμερα είναι άστεγες πολιτικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Κοινωνία




cron