Αρχική | Οικονομία | Και νέα επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Και νέα επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Και νέα επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Για δεύτερο συνεχή μήνα, επιδείνωση παρουσίασε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την πλειονότητα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 64,2 μονάδες από τις 66,4 μονάδες του Νοεμβρίου.
 
Κατά το Ινστιτούτο, η υποχώρηση του Δεκεμβρίου οφείλεται κυρίως στη συνέχιση της διόρθωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για δεύτερο συνεχή μήνα, και δευτερευόντως από τη μείωση των προσδοκιών στο Λιανικό Εμπόριο.
 
«Είναι φανερό ότι η έντονη αναθέρμανση των προσδοκιών καταναλωτών και επιχειρήσεων κατά την προεκλογική περίοδο, προσαρμόζεται πλέον στο διαμορφούμενο περιβάλλον και σε μία περίοδο κατά την οποία δημιουργούνται ταυτόχρονα συνθήκες αυστηρής επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της συνακόλουθης σφιχτής εισοδηματικής πολιτικής στο επόμενο διάστημα», υπογραμμίζει το ΙΟΒΕ.
Οι προσδοκίες επιδεινώνονται επίσης στη Βιομηχανία, και στις Κατασκευές, ενώ σχεδόν αμετάβλητη είναι η εικόνα στις Υπηρεσίες.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο