Αρχική | Οικονομία | Στο 5% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας

Στο 5% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο 5% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας

«Αυτοκτονία» θα ήταν για την Ελλάδα ή μια άλλη αδύναμη χώρα η έξοδος από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi, Willem Buiter, καθώς, όπως εξηγεί, μία τέτοια κίνηση θα πρέπει να συνοδευτεί από έξοδο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο μοναδικός κίνδυνος για την Ευρωζώνη δεν είναι από τους πιο αδύναμους αδερφούς και αδερφές, αλλά από το να πουν οι ισχυρότερες χώρες, όπως η Γερμανία ότι ‘κουράστηκα να αντιμετωπίζω τον κίνδυνο της διάσωσης των ασθενέστερων’», είπε ο Buiter, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο οικονομολόγος έδωσε 5% πιθανότητα σε μια ελληνική χρεοκοπία, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος πως κάποια χώρα της Ευρωζώνης θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση χρεών δεν είναι αμελητέος.

«Η πιθανότητα μιας ιρλανδικής χρεοκοπίας είναι πρακτικά μηδενική, γιατί έχουν πάρει τα σωστά μέτρα. Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί», είπε.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο