Αρχική | Οικονομία | Δύο εβδομάδες περιθώριο έδωσε στην Ελλάδα ο νέος Επίτροπος

Δύο εβδομάδες περιθώριο έδωσε στην Ελλάδα ο νέος Επίτροπος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δύο εβδομάδες περιθώριο έδωσε στην Ελλάδα ο νέος Επίτροπος

Ο υποψήφιος αρμόδιος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ, Olli Rehn, εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

"Η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασής της. Η Κομισιόν εξετάζει το θέμα με μεγάλη ανησυχία".

"Τώρα είναι κρίσιμο η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει, στις επόμενες δύο εβδομάδες εάν όχι ημέρες, ένα ολοκληρωμένο πακέτο πολιτικών κινήσεων, με απτά, συγκεκριμένα μέτρα για το πώς θα μειώσει το υπερβολικό της έλλειμμα", πρόσθεσε ο Rehn.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος δήλωσε πως η φοροδιαφυγή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα και πρέπει να αντιμετωπιστεί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παραθυράκια που αποδυναμώνουν την οικονομία.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως δεν θα έπρεπε να γίνουν συστάσεις για περικοπές μισθών και μείωση των συντάξεων από τους απεσταλμένους της ΕΕ, μετά τους ελέγχους, καθώς δεν έχει γίνει η κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. "Οι ελληνικές αρχές φέρουν την ευθύνη και όχι εμείς".

Ο Rehn τόνισε επίσης, πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών και η φορολογική εξυγίανση πρέπει να ξεκινήσει ταχύτατα και όχι εν ευθέτω χρόνο.

Ωστόσο, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που δεν έχει βιώσιμα δημοσιονομικά. Υπάρχουν ανησυχίες για πολλά κράτη μέλη και η συνταγή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους είναι να σεβαστούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και έγκαιρα να λάβουν αποφάσεις , για να εξυγιανθεί η οικονομία τους. "Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι ζωτικής σημασίας", δήλωσε.

Μετά την ολοκλήρωση των ερωτήσεων, ο κ. Rehn δήλωσε πως η ακρόαση απέδειξε ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι για την ευρωπαϊκή οικονομία, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχουν στενοί δεσμοί στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Κομισιόν

"Πρέπει να εργαστούμε στενά για την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την παγκόσμια διακυβέρνηση… Η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να στεφθεί από επιτυχία να ενισχύσουμε τα δημόσια οικονομικά για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε ο Rehn.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η οικονομική κρίση επέφερε μεγάλη ζημιά στην Ευρώπη, και γι' αυτό το λόγο πρεπει να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν ενέργειες, έτσι ώστε να μην υπάρξει μόνιμη ζημιά.

"Δεσμεύομαι να σταθώ στο ύψος της μεγάλης πρόκληση για την βελτίωση των οικονομικών και την επιστροφή στην ανάπτυξη", κατέληξε ο Rehn.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο