Αρχική | Media | Δολοφόνησαν τον Ά. Χατζηκωστή, ιδιοκτήτη των σταθμών «Σίγμα» Κύπρου

Δολοφόνησαν τον Ά. Χατζηκωστή, ιδιοκτήτη των σταθμών «Σίγμα» Κύπρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δολοφόνησαν τον Ά. Χατζηκωστή, ιδιοκτήτη των σταθμών «Σίγμα» Κύπρου

Με δυο πυροβολισμούς εκτέλεσαν στις 20:30 έξω από το σπίτι του στην Έγκωμη Λευκωσίας, το γιο του επιχειρηματία – εκδότη , Άντη Χατζηκωστή, ενώ επιχειρούσε να εισέλθει σε ένα αυτοκίνητο τύπου Smart. Κατά τις πρώτες μαρτυρίες, οι εκτελεστές του επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Ο θάνατός του Κωστή Χατζηκωστήήταν ακαριαίος. Οι δύο δράστες εγκατέλειψαν το σημείο της δολοφονίας επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
Στη σκηνή του φόνου μετέβησαν αξιωματούχοι του κράτους, μεταξύ των οποίων Υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής. Η δολοφονία αιφνιδίασε την κοινή γνώμη της Κύπρου, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εμφανή κίνητρα, τα οποία ερευνά η Αστυνομία.

Πολιτικοί κύκλοι στην Κύπρο επισημαίνουν πως πολύ πρόσφατα η Βουλή ασχολήθηκε ατύπως με ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Χατζηκωστή και ιδιαίτερα του 43χρονου Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες στόχευαν σε κοινές επενδύσεις στην κατεχόμενη Κύπρο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες, όμως, διακινήθηκαν με ένταση στη Λευκωσία, μιλούσαν για επενδύσεις στην περιοχή της Κερύνειας.

Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και είχε τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό, την εφημερίδα Σημερινή, καθώς και πληθώρα άλλων περιοδικών και εντύπων.

Ο πατέρας του θύματος βρίσκεται στην Ελλάδα και επιστρέφει αργότερα απόψε στην Κύπρο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
2.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο