Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Λεωνίδας Κύρκος

Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Λεωνίδας Κύρκος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η συνεργασία των μαρξιστικών αριστερών δυνάμεων με προοδευτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κέντρο μπορεί να οδηγήσει σε μια σταθερή πλειοψηφία της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ο Λεωνίδας Κύρκος, προτρέποντας ουσιαστικά την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Σε κλειστό δείπνο που οργάνωσε, παρουσία του πρωθυπουργού και επτά υπουργών, με αφορμή την έκδοση των δύο βιβλίων του «Στιγμές ΙΙΙ» και «Εκ Βαθέων», εξέφρασε την άποψή του για την «εξασφάλιση μίνιμουμ συνεννόησης» των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.

Ο Λ. Κύρκος συμφώνησε με την εκτίμηση του Γ. Παπανδρέου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», συμπληρώνοντας ότι «αν δεν υπάρξει ανακατανομή του πλούτου και ανάπτυξη, βουλιάζουμε».

Εντύπωση προκάλεσε και το ότι ο Λ. Κύρκος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, «το οποίο πλέον γελοιοποιεί το δημοκρατικό δικαίωμα για τη διακίνηση των ιδεών στο πανεπιστήμιο», όπως είπε.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θετικές και εποικοδομητικές τις απόψεις Κύρκου. Μεταξύ των πολιτικών που παραβρέθηκαν ήταν οι Θ. Πάγκαλος, Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Α. Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Φ. Πετσάλνικος, Μ. Ανδρουλάκης, Χρ. Παπουτσής και Κ. Σκανδαλίδης. Παρέστη επίσης και ο Μ. Θεοδωράκης.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο