Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Media | Ο Τύπος της Τρίτης

Ο Τύπος της Τρίτης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το σχέδιο "Καλλικράτης", που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι κόντρες που αυτό προκαλεί, τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τα οποία μελετά η κυβέρνηση και οι αλλαγές στον τρόπο έκδοση οικοδομικών αδειών από την 1η Ιουνίου, το θέμα των μεταναστών και η κατηγορηματική άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, καθώς και η υφιστάμενη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας και η δυσπιστία των Βρυξελλών αναφορικά με τα στοιχεία που παραθέτει η ελληνική κυβέρνηση κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.

  
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λένε και ξελένε! Παίρνουν πίσω και τα περί ΦΠΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την αποφασιστικότητά της να μην κάνει πίσω στο σχέδιο "Καλλικράτης" προσπάθησε να διαμηνύσει χθες η κυβέρνηση παρά το πολεμικό κλίμα που δημιουργείται εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, όπου παρατηρούνται έντονες αντιδράσεις από την πλευρά βουλευτών και προβεβλημένων στελεχών".

 
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανάστατοι οι βουλευτές χάνουν μεγάλο μέρος από το δοβλέτι. Ο "Καλλικράτης" αλλάζει παντελώς τη μορφή και τη δομή της εξουσίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κύκλους των βουλευτών το προωθούμενο προς ψήφιση ν/σ με την ονομασία "Καλλικράτης" που καταργεί τις νομαρχίες, δημιουργεί 370 δήμους και 2 μητροπολιτικούς σε 13 περιφέρειες, καθώς και 7 γενικές διοικήσεις. Οι νέοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι θα έχουν εξουσίες μικρών πρωθυπουργών. Γεγονός που σημαίνει ότι οι βουλευτές θα χάσουν μέρος από το δοβλέτι που ελέγχουν".

 
Η ΑΥΓΗ: "Το ΠΑΣΟΚ "καίει" το πράσινο. Επίθεση Παπουτσή στην Τ. Μπιρμπίλη για τον Αχελώο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μέτωπο στο σύνολο σχεδόν της ατζέντας της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη υψώνει το ΠΑΣΟΚ".

 
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σκληρή επίθεση Σαμαρά για το νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου και ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα το καταργήσει όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατηγορηματικά αρνητικός στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δήλωσε με δημόσια παρέμβασή του ο Αντ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο στην Βουλή".

 
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Δεν μας πιστεύουν. Έκθεση - ντοκουμέντο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ευρωπαϊκή περιπέτεια της Ελλάδας για την οικονομία συνεχίζεται. Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη των εκρηκτικών ελλειμμάτων που παρέδωσε η ΝΔ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν επικυρώνουν τα στατιστικά στοιχεία".

 
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δεν υπάρχουν χρήματα για το επίδομα ανεργίας. Δραματική ομολογία Ανδρέα Λοβέρδου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ταμείο είναι μείον παραδέχθηκε, χθες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Στο υπουργείο Εργασίας, για να καταλάβετε, την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια και όταν λέμε "είναι άδεια", είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;"

 
ΕΘΝΟΣ: "Πράσινα "ΚΤΕΟ" για... ακίνητα. Ασαφείς εξαγγελίες και στο βάθος νέο χαράτσι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υποχρεωτικό θα είναι το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για όλες τις νέες οικοδομές. Παράλληλα, από "ενεργειακό... ΚΤΕΟ" θα περάσουν και τα υφιστάμενα ακίνητα εφόσον προορίζονται για πώληση ή ενοικίαση και είναι πάνω από 50 τετραγωνικά".

 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το Έλος Λακωνίας στο έλεος των ξένων. 300 Πακιστανοί έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο Λακωνικό χωριό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένα χωριό βρίσκεται, στην κυριολεξία, στα χέρια Πακιστανών λαθρομεταναστών. Πενήντα χιλιόμετρα μακριά από τη Σπάρτη, το Έλος βιώνει τη δική του κόλαση και οι κάτοικοί του ανεβαίνουν καθημερινά τον Γολγοθά τους".

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Όχι ιθαγένεια στους μετανάστες από Σαμαρά. Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης "μαχαιριά" στην ταυτότητα της Ελλάδος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάθετα αντίθετη στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση των μεταναστών στη χώρα μας είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα απέστειλε και σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Εσωτερικών, με το οποίο διατυπώνει τους λόγους της άρνησής του να ψηφίσει το κόμμα του το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου".

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παίρνει πίσω τα ρουσφέτια ο Γερουλάνος. Μετά την αποκάλυψη του Τύπου της Κυριακής ανακαλεί τις 2.584 "πράσινες" προσλήψεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παίρνει πίσω τις αδιαφανείς προσλήψεις εκτάκτων υπαλλήλων ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και παραδέχεται ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ δεν έλαβαν το μήνυμα της αξιοκρατίας. Αυτομάτως αυτό συνεπάγεται λουκέτο σε πολλά μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για περίπου ένα μήνα".

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τεκμήρια ιδιωτικά και φροντιστήρια. Φορολογικό: Στο στόχαστρο όσοι αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια εξετάζει να εντάξει στα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης το οικονομικό επιτελείο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Για την ιδιοκατοίκηση προωθούν σύστημα κλιμάκωσης του τεκμηρίου ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού για αυτοκίνητα. Στο εισόδημα κερδίζει έδαφος η μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ".

 
ΕΣΤΙΑ: "Επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί. Τεράστιες οι συνέπειες για την οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνησις έχει κάνει και λάθη. Όμως σημασία έχει τι λάθη είναι αυτά και τι συνέπειες έχουν για τον τόπο".

 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εικόνα Βαβέλ στην κυβέρνηση για οικονομία και "Καλλικράτη". Αντεγκλήσεις μεταξύ υπουργών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εικόνα Βαβέλ εμφανίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά και κυρίως οικονομικά συγκυρία, ενώ αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραχωρεί συνέντευξη για τα πεπραγμένα των 100 ημερών".

 
Ο ΛΟΓΟΣ: "Αποφασισμένη για τον "Καλλικράτη" ....εμφανίζεται η κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κατηγορηματικός ότι το σχέδιο "Καλλικράτης" για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας θα προχωρήσει εμφανίσθηκε χθες ο πρωθυπουργός , μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Εσωτερικών. "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε".

 
ΤΑ ΝΕΑ: "Πράσινο τεστ για όλα τα σπίτια από ειδικό σώμα επιθεωρητών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "υποχρεωτική μελέτη ενεργειακής απόδοσης για τις νέες οικοδομές και "πράσινο" πιστοποιητικό για όλα τα κτίρια προβλέπει η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος".

 
Η ΝΙΚΗ: "Ακόμα είναι στη θέση του; Πάρτι στο "Γ. Γεννηματάς" με ευθύνη του διοικητή".

Η εφημερίδα γράφει ότι " έκθετος ο γαλαντόμος διοικητής Α. Αυγερινός. Προχώρησε στην αγορά περιττού και πανάκριβου ανταλλακτικού για αξονικούς τομογράφους, το οποίο κάθεται στο ράφι".

 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμάκωση αγώνα με απεργία κόντρα στην αντεργατική καταιγίδα κεφαλαίου- ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΠΑΜΕ μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενική αντεπίθεση. Να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς της ότι πασχίζει για το γενικό καλό. Φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, για να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας".

 
Η ΧΩΡΑ: "Όχι ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες. Επιστολή Σαμαρά στον Ραγκούση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στοπ στην αθρόα είσοδο των παράνομων μεταναστών που προκαλεί εκρηκτικά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία έβαλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μικροπολιτικές σκοπιμότητες στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής και δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει "η Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι".

 
City Press: "Υπολογίζουν το έλλειμμα στο 14%. "Βόμβα" Βρυξελλών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο διάδοχος του Χ. Αλμούνια, νέος επίτροπος Ολι Ρεν αμφισβητεί την αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων".

 
Metro: "Πόλεμος για τον "Καλλικράτη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην παρεκκλίνει από τους σχεδιασμούς της για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας υπογράμμισε, χθες, ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου. Το ένα μετά το άλλο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν το σχέδιο της κυβέρνησης, που μεταξύ άλλων περιορίζει τους δήμους σε λιγότερους από 370".

 
Metropolis: "Κτίρια με ενεργειακή σφραγίδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενεργειακά κτίρια. Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών από την 1η Ιουνίου, με την αντικατάσταση της μελέτης θερμομόνωσης από μελέτη ενεργειακής απόδοσης , ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη."

 
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έτσι θέλουμε τους νέους δήμους. 57 δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας στον "Α".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αντάρτικο για τα άδικα διόδια. Όχι των πολιτών στο χαράτσι για την ανύπαρκτη εθνική οδό".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Θολό τοπίο με τον Καλλικράτη. Γενικότητες για τα οικονομικά ούτε λέξη για τους μητροπολιτικούς δήμους".

 
   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μελέτη ενεργειακής απόδοσης θα πρέπει στο εξής να συνοδεύει την οικοδομική άδεια κάθε νέου κτιρίου, αλλά και όλα τα παλαιά κτίρια άνω των 1.000τμ που ανακαινίζονται ριζικά. Επίσης πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης θα πρέπει να συνοδεύει στο εξής όλα τα κτίρια που πωλούνται ή εκμισθώνονται".

 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πράσινος φόρος στα κτήρια. Νέα επιβάρυνση 1 ευρώ ανά τετραγωνικό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υποχρεωτική η ενεργειακή "ταυτότητα" για όλα τα ακίνητα άνω των 50 τμ που πωλούνται ή ενοικιάζονται, καθώς και για τα υφιστάμενα κτήρια με εμβαδόν άνω των 1.000 τμ που ανακαινίζονται. Για κάθε νέα οικοδομική άδεια θα απαιτείται μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας. Κίνητρα με τη μορφή επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών, επιχορηγούμενων δανείων μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος".

 
ΚΕΡΔΟΣ: "Τεστ με τα έντοκα γραμμάτια. Συγκρατημένη αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο για την έκβαση του δανεισμού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις διαθέσεις των αγορών θα "μετρήσει" σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, προχωρώντας στην πρώτη κίνηση δανεισμού του για το 2010, με τη διάθεση εντόκων γραμματίων. Αν και η έκδοση είναι μόλις 1,6 δισ. ευρώ, κρίνεται σημαντική όχι για την κάλυψή της, που θεωρείται δεδομένη, αλλά για το κόστος που θα διαμορφωθεί και το οποίο θα δείξει το πώς αξιολογούν οι αγορές το ρίσκο της χώρας λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας".

 
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πληθωριστικό άλμα και επιδείνωση κλίματος".

 Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιδείνωση του πληθωρισμού και του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, καταγράφηκε το Δεκέμβριο, σε αντίθεση με την Ευρωζώνη όπου το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται. Τα στοιχεία προέρχονται από την ΕΣΥΕ και το ΙΟΒΕ".





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές