Οικονομία
Απόσυρση αυτοκινήτων:  Θα δοθούν τα χρήματά είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Απόσυρση αυτοκινήτων: Θα δοθούν τα χρήματά είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 11:34

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι θα μετρούν όλες οι αποδείξεις εκτός απ αυτές των ΔΕΚΟ και όσες σχετίζονται με τεκμήρια όπως για την αγορά αυτοκινήτων. Διευκρίνισε ότι θα υπάρχει ειδικό έντυπο στη φορολογική δήλωση για την καταγραφή των αποδείξεων, το οποίο θα μπορεί να συμπληρωθεί και στα ΚΕΠ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι θα υπάρξουν επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις από επαγγελματίες οι οποίοι φοροδιαφεύγουν.

Σε ότι αφορά τις γονικές παροχές ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι για το 95% των ελλήνων η επιβάρυνση θα είναι ίδια ή μικρότερη από την ισχύουσα. Επιβεβαίωσε ότι το αφορολόγητο όριο θα αυξηθεί και θα υπάρξει κλιμάκωση του φόρου, παρέπεμψε όμως στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο.

Για τις αντικειμενικές αξίες διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθούν το Μάρτιο, αλλά όποτε αυτό γίνει είπε θα είναι με ήπιο τρόπο.

Για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Λοβέρδου για άδεια ταμεία, υπογράμμισε ότι θα καταβληθούν κανονικά, ενώ απέκλεισε φόρο υπέρ του ασφαλιστικού.

Ενώ τέλος, ανακοίνωσε ότι όσοι είχαν κάνει απόσυρση θα πάρουν τα χρήματά τους και για τα τέλη κυκλοφορίας συμπλήρωσε πως θα γίνουν διορθώσεις στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και πως θα υπάρξει μείωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron