Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Θα γίνουμε αξιόπιστοι λέει ο Γ. Παπανδρέου

Θα γίνουμε αξιόπιστοι λέει ο Γ. Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θα γίνουμε αξιόπιστοι λέει ο Γ. Παπανδρέου

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα ξαναγίνει αξιόπιστος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά την οικονομία της έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, στη συνάντηση και το γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «το έλλειμμά μας είναι έλλειμα αξιοπιστίας», την οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα την κατακτήσει και πάλι η Ελλάδα βήμα-βήμα».  Μίλησε επίσης για αλλαγές που έπρεπε να γίνουν και που τώρα έχουν ξεκινήσει, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διοικητική μεταρρύθμιση στις περιφέρειες της χώρας, η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα συμβάλλει στη διαφάνεια αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από 3% σε μια τριετία και ότι στόχος της Ελλάδας είναι ένα ανταγωνιστικό μοντέλο πράσινης ανάπτυξης. 

Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει «φορολογικές προκλήσεις» και ότι απαιτείται ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Χαρακτήρισε πάντως σημαντικό βήμα τον προϋπολογισμό του 2010, αλλά  πρόσθεσε ότι η δέσμευση για μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% πρέπει να υποστηριχθεί από συγκεκριμένα μέτρα.

Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν και στα απαιτούμενα μέτρα αποτροπής της κλιματικής αλλαγής και στα αποτελέσματα της συνόδου  της Κοπεγχάγης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε και για την «ατζέντα 2014», σχετικά με την ένταξη των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης στην Ε.Ε, έναν αιώνα μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.       






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο