Αρχική | Οικονομία | Κομισιόν: Εξετάζει κυρώσεις κατά της Ελλάδας για τα στατιστικά στοιχεία

Κομισιόν: Εξετάζει κυρώσεις κατά της Ελλάδας για τα στατιστικά στοιχεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κομισιόν: Εξετάζει κυρώσεις κατά της Ελλάδας για τα στατιστικά στοιχεία

Διαδικασία κυρώσεων ενδέχεται να ακολουθήσει η Κομισιόν, σε βάρος της Ελλάδας, για την αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων της, αποκάλυψε στο Reuters πηγή των Βρυξελλών.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν είχε κινήσει ανάλογη διαδικασία για την Ελλάδα και το 2004, όμως, την έκλεισε το 2007.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και άλλη παραβατική διαδικασία, γιατί η παροχή έγκαιρων και αξιόπιστων στατιστικών είναι υποχρέωση με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί με αυτή την υποχρέωση», ανέφερε η πηγή.

H εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα και από την έντονα επικριτική έκθεση της Κομισιόν για τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι ακόμα και τα αναθεωρημένα στοιχεία που δόθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστα, καθώς δεν έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat.

Με την έκθεση, που απευθύνεται στους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ, επισημαίνεται ότι η Eurostat έχει κάνει επίμονες προσπάθειες από το 2004 και μετά για την αξιοπιστία των στατιστικών, ωστόσο, οι συστημικές ελλείψεις παραμένουν. Η έκθεση μιλά για πολιτική παρέμβαση στα στατιστικά στοιχεία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο