Αρχική | Οικονομία | Ψήφισαν (σχεδόν όλοι) αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ψήφισαν (σχεδόν όλοι) αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ψήφισαν (σχεδόν όλοι) αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους έως και 200.000 ευρώ, όπως επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Βουλή. Υπέρ της πράξης ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε με εξαίρεση την αναστολή πλειστηριασμών.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρέχεται επίσης η δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών ΦΠΑ. Με άλλη διάταξη επιβάλλεται αλλαγή στο πρόστιμο για υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή για τη μη υποβολή δήλωσης. Επίσης με την τροποποιημένη διάταξη αποσαφηνίζεται ότι αναφορικά με τις κυρώσεις η κάθε χρήση κρίνεται αυτοτελώς προκειμένου να καταστεί η τμηματική μεταβολή περισσότερο ελκυστική.

Καταργείται η αύξηση του ποσοστού με βάση το οποίο σχηματίζεται το ποσό πρόβλεψης για απόσβεση των επισφαλών απαιτήσεων που εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα και επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς, διότι - όπως είπε ο υφυπουργός - η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την απώλεια εσόδων από τον

κρατικό προϋπολογισμό, που ανέρχεται στα 145 εκατ. ευρώ για να μην αναγκαστεί παρέχοντας ελαφρύνσεις στις εταιρείες να επιβαρυνθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι στο μέλλον.

Ακόμη αυξάνεται στα 150.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ) το όριο μέχρι το οποίο δεν ενεργοποιείται η προσωποκράτηση έναντι οφειλετών. Επιπλέον, αυξάνεται στα 5.000 ευρώ (από 2.000 ευρώ) το όριο αποποινικοποίησης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο