Αρχική | Τουρισμός | Μειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη

Μειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη

Σε πτωτική πορεία κινούνται οι τιμές των ξενοδοχείων στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις τον πρώτο μήνα του 2010, με την πτώση να φθάνει το 12% κατά μέσον όρο συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2010 ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών περιορίζεται στα 87 ευρώ καταγράφοντας πτώση 15% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και 2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον κατάλογο ξενοδοχειακών τιμών trivago Ηotel Ρrice Ιndex (tΗΡΙ) του διαδικτυακού site σύγκρισης τιμών για την online ξενοδοχειακή αγορά της Ευρώπης, από 53 διαφορετικά sites κρατήσεων για 400.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα www.trivago.gr.

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην τέταρτη θέση ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη πτώση τιμών. Την πρώτη θέση κατέχει το Δουβλίνο με μείωση 40% και τον μέσον όρο τιμών να διαμορφώνεται στα 94 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Βαρκελώνη και η Κρακοβία με πτώση 19% και τις τιμές να κινούνται στα 90 ευρώ και 61 ευρώ αντιστοίχως και η Λισαβόνα με μείωση 17% και τον μέσον όρο ξενοδοχειακών τιμών να περιορίζεται στα 80 ευρώ.

Στο Μιλάνο επίσης η διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 117 ευρώ, 13% πιο φθηνά από τον Ιανουάριο του 2009, ενώ η Βιέννη εμφανίζει μέσον όρο τιμών στα 99 ευρώ και μείωση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Από την άλλη, η Γενεύη που σημείωσε τον μεγαλύτερο μέσον όρο το 2009 μείωσε τις ξενοδοχειακές τιμές της το 2010 κατά 9% στα 176 ευρώ, ενώ ακόμη και οι κατά παράδοση φθηνές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Κρακοβία και η Βουδαπέστη (62 ευρώ, μείωση 14%), κατέβασαν το επίπεδο των τιμών τους ακόμη πιο χαμηλά τη νέα χρονιά. Αισθητά μειώθηκαν οι τιμές και σε πόλεις της Κύπρου. Στη Λεμεσό οι τιμές κυμαίνονται τον εφετινό Ιανουάριο στα 82 ευρώ (μείωση 48% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2009), ενώ η Πάφος παρουσίασε πτώση 10% με μέσον όρο ξενοδοχειακών τιμών τα 68 ευρώ.

Για να αντιμετωπίσουν τη κρίση,οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες προχωρούν σε προσφορές, όπως η εκπτωτική καμπάνια Ιανουαρίου που ανακοίνωσε η Ηilton Worldwide για όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων της παγκοσμίως, με τα σήματα της εταιρείας να περιλαμβάνουν περισσότερα από 3.500 ξενοδοχεία σε 81 χώρες.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο