Αρχική | Επιχειρήσεις | Τηλεπικοινωνίες | Σημαντικές οι αλλαγές στα μερίδια της σταθερής το 2009

Σημαντικές οι αλλαγές στα μερίδια της σταθερής το 2009

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σημαντική αύξηση στη συνδρομητική τους βάση σημείωσαν το 2009 οι Forthnet  Σχετικά άρθρα , hellas online και Cyta Ελλάς. Αντίθετα μικρή αύξηση στους συνδρομητές της παρουσίασε η Wind - Tellas και στασιμότητα η On Telecoms.

Αναλυτικότερα, την πρώτη θέση μεταξύ των εναλλακτικών φορέων της σταθερής τηλεφωνίας διατηρεί Forthnet καθώς με βάση τα σχετικά στοιχεία που παρουσιάζει η «Ναυτεμπορική», η προηγούμενη χρονιά έκλεισε γι' αυτήν με 318.000 δικούς της συνδρομητές (συνδεδεμένους στο δίκτυό της χωρίς να καταβάλλουν πάγιο στον ΟΤΕ).

Στο τέλος του 2008 οι συνδρομητές της με απελευθερωμένη γραμμή ήταν 208.000.

Το 2009 αλλαγή σημειώθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Την κατέλαβε η hellas online (hol) η οποία αύξησε τους συνδρομητές που εξυπηρετεί σε 280.000 έναντι 127.000 στο τέλος του 2008. Η hol μαζί με την Cyta Ελλάς είχαν και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Έτσι, στη τρίτη θέση από τη δεύτερη στο τέλος του 2008, πέρασε η Wind - Tellas με 197.000 δικούς της συνδρομητές στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς έναντι 170.000 στο τέλος του 2008.

Στην τέταρτη θέση παραμένει η On Telecoms η οποία όμως έμεινε στάσιμη όσο αφορά την ανάπτυξη της συνδρομητικής της βάσης με 100.000 συνδρομητές. Η On μετρά πλέον και τους πελάτες της Vivodi (28.000) εταιρεία την οποία έχει συγχωνεύσει.

Η Cyta Ελλάς η οποία δραστηριοποιείται για ένα χρόνο και μόνον σε ορισμένες περιοχές της Περιφέρειας έχει καταφέρει να εγγράψει περί τους 52.000 συνδρομητές. Η θυγατρική της Cyta Κύπρου το διάστημα αυτό επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη και όπως έχει ανακοινώσει στόχος της είναι να παρέχει υπηρεσίες πανελλαδικά.

Η Net One η οποία έχει συγχωνευτεί με την Algonet έχει 8.000 συνδρομητές.

Συνολικά οι γραμμές που έχουν περάσει στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα στο τέλος του 2009 ήταν περίπου 985.000.

Σκληρή μάχη

Για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε η μάχη στις τηλεπικοινωνίες φαίνεται ότι κινηθεί στα αποκαλούμενα πακέτα υπηρεσιών σύγκλισης που ενοποιούν τη σταθερή - internet με την κινητή τηλεφωνία. Στη μάχη αυτή εκτός από τον ΟΤΕ με την Cosmote έχουν μπει με αξιώσεις οι Vodafone - hol και η Wind - Tellas.

Η Wind - Tellas έχει ήδη σε εξέλιξη καμπάνια για την υπηρεσία της σταθερής τηλεφωνίας σε συνδυασμό με τη σύνδεση στο διαδίκτυο, αναμένεται σύντομα να λανσάρει και νέα συνδυαστικά πακέτα, ενώ χθες ανακοίνωσε οργανωτικές αλλαγές στην εμπορική της διεύθυνση.

Συγκεκριμένα τον τομέα της Σταθερής Τηλεφωνίας καθώς και των Εταιρικών Πωλήσεων αναλαμβάνει ως Fixed Marketing & Business Commercial Executive Director ο κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης, στέλεχος με πολυετή και σημαντική εμπειρία στην τοπική και ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών όπου και έχει αναλάβει με επιτυχία θέσεις ευθύνης με τελευταία αυτή του Marketing Director στην Hellas on Line.

Επιπλέον, καθήκοντα στον τομέα Σταθερής Τηλεφωνίας & Εταιρικών Πωλήσεων αναλαμβάνουν οι κ.κ. Γιώργος Χατζής, Business ΜΚΤ & Fixed MKT Director καθώς και Ανδρέας Σκιαδόπουλος, Corporate Sales Director (προερχόμενος από τη Vodafone), αναφερόμενοι στον κ. Τζωρτζακάκη.

Οι υπόλοιποι τομείς της εμπορικής διεύθυνσης της εταιρείας παραμένουν ως έχουν, με επικεφαλής τους: Βάιο Καραντίνο, Sales & CS Mobile Executive Director, Ζοζέφ Μεζάν, Marketing Communication Executive Director και Γιάννη Καλογεράκη, Mobile Consumer MKT & CRM Director.

Παράλληλα, ο Γιάννης Γαβριηλίδης, αναλαμβάνει επικεφαλής του νέου Τομέα On-Line ως Executive Director.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο