Αρχική | Οικονομία | Πρώτη κατοικία: Αφορολόγητο στις 150.000 ευρώ

Πρώτη κατοικία: Αφορολόγητο στις 150.000 ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών καταλήγει σε ρύθμιση που προβλέπει για τις γονικές παροχές τα αφορολόγητο από 95.000 που είναι σήμερα, να φτάσει τις 180.000 ενώ πάνω από το όριο αυτό οι μεταβιβάσεις θα φορολογούνται κλιμακωτά από 1% ως 10%. Ο νόμος που θα κατατεθεί θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 8 Ιανουαρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να καθιερώσει αφορολόγητο μεταξύ 130.000 και 150.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας από άγαμο και μεταξύ 250.000 και 300.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Ως κίνητρο για την τόνωση της αγοράς εξετάζεται και η έκπτωση από φόρο του 100% των τόκων για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην ανάκληση της επίμαχης τροπολογίας, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του: “δεν θεσμοθετώ ρυθμίσεις 40 χρόνια για να τα ξέρω όλα.

Εμπιστεύτηκα τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες που μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κατατεθεί η ρύθμιση ακόμα και σε άσχετο νομοσχέδιο”. Τόνισε μάλιστα ότι η βιασύνη για την κατάθεση της τροπολογίας οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι μεταβιβάσεις στα Βόρεια Προάστια, όπως το Ψυχικό, η Κηφισιά και το Μαρούσι, αυξήθηκαν μέχρι και 400% !






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο