Αρχική | Οικονομία | "Παράλογη υπόθεση" μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

"Παράλογη υπόθεση" μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Παράλογη υπόθεση" μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

"Παράλογη υπόθεση" χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που έδωσε μετά την ανακοίνωση των επιτοκίων.

Ωστόσο, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμα "σκληρή δουλειά" να κάνει προκειμένου να υλοποιήσει τα κατάλληλα μέτρα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Σε ερώτηση σχετικά με την "χαμηλή" πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, ο Trichet αρνήθηκε να σχολιάσει αξιολογήσεις, δίνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται όπως όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και δεν πρόκειται η ΕΚΤ να αλλάξει κανένα πλαίσιο εγγυήσεων για καμία χώρα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω του 3%, τις οποίες "θα δούμε και θα εξετάσουμε".

Για επιτόκια- Ευρωζώνη

Κατάλληλα χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά τα επίπεδα των επιτοκίων του ευρώ, αναμένοντας η οικονομία στην Ευρωζώνη να ανακάμψει σταδιακά με την ανάκαμψη, όμως, αυτή καθ' αυτή να παραμένει "εύθραυστη".

Βαρίδι για την σταθερότητα της οικονομίας χαρακτήρισε τις προσαρμογές των ισολογισμών, ενώ αναφορικά με το ρίσκο στο outlook της οικονομίας της Ευρωζώνης, θεωρεί πως βρίσκεται σε ισορροπία. Υπογράμμισε επίσης ότι η σοβαρότητα των δημοσιονομικών προβλημάτων επιβαρύνουν την νομισματική πολιτική της Τράπεζας.

Ο πληθωρισμός εκτιμάται να κινηθεί κοντά στα επίπεδα του 1% βραχυπρόθεσμα, κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό λίγο κάτω του 2%.

Αναφορικά με την απόσυρση των έκτακτων μέτρων ρευστότητας, ο Trichet τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συνεχίσει να δρομολογεί την σταδιακή απόσυρσή τους, ενώ κάλεσε τις κυβερνήσεις για την κατάρτιση αισιόδοξων στρατηγικών προς αυτή την κατεύθυνση.

Νωρίτερα η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού η στο χαμηλό ιστορικό του 1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο