Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Κάιρο

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Κάιρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Αμπούλ Γέιτ, το μεσημέρι στο Κάιρο.

"Βρισκόμαστε στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας", τόνισε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, καλωσορίζοντας τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών, σε μία συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα.

"Ό,τι και να χρειαστείτε, εμείς θα σας προστατεύσουμε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γέιτ.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής ευχαρίστησε θερμά την Αίγυπτο και ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών, εκφράζοντας τη μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Αιγύπτιοι πρέσβεις στην αφρικανική ήπειρο τον υποδέχονται προσωπικά στις ιεραποστολικές του επισκέψεις και κάνουν κάθε τι δυνατό για να συμβάλουν στο έργο του Πατριαρχείου.

Ο κ. Θεόδωρος τόνισε ότι στις επισκέψεις του σε άλλες χώρες και στις συναντήσεις του με αρχηγούς κρατών, μιλά για την αγάπη με την οποία, όπως τόνισε, τον περιβάλλει η Αίγυπτος και ο πρόεδρός της Χόσνι Μουμπάρακ. Παράλληλα, ζήτησε από τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών να μεταφέρει την προσωπική του εκτίμηση και το σεβασμό καθώς και ολόκληρης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

"Στο πρόσωπο σας, κε υπουργέ, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο μας ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ, γιατί υπό τη δική του προστασία ζούμε στην Αίγυπτο", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος.

Κατά τη συζήτηση, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής και τόνισε με τη σειρά του τον σεβασμό που ίδιος προσωπικά αποδίδει στις τρεις μεγάλες θρησκείες, τονίζοντας την αγάπη του για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και αποδεχόμενος την πρόσκληση του κ. Θεοδώρου να επισκεφθεί την έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στην πόλη της Αλεξάνδρειας, πολύ σύντομα.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες μίλησαν για τον ελληνισμό της Αλεξάνδρειας.

Ευχαριστώντας τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών για ό,τι κάνει η χώρα του για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο κ. Θεόδωρος προσέφερε συμβολικά στον κ. Γέιτ έναν ελληνικό ασημένιο αμφορέα, ενώ ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας τού προσέφερε ένα βιβλίο για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Κατά τη συνάντηση, τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο συνόδευε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Επίσκοπος Νιτρίας Νικόδημος, ενώ παραβρέθηκε ο πρώην πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα Άχμεντ Λόζα και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τέλος, ο πατριάρχης Θεόδωρος είχε αμέσως μετά ιδιαίτερη συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, αρμόδια για τις Πολιτιστικές Υποθέσεις, Νερμίν Ουαφίκ.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές