Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την Ελλάδα

Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Ελένα Σαλγκάντο, η χώρα της οποίας έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαβεβαίωσε σήμερα την Ελλάδα ότι θα έχει την υποστήριξη της ΕΕ στη μάχη κατά της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. "Είναι σημαντικό ο έλληνας υπουργός Οικονομικών να αισθάνεται ότι έχει την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε η Ελένα Σαλγκάντο, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση της με τον ιταλό ομόλογο της Τζούλιο Τρεμόντι.

Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα.
Πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα η ισπανική προεδρία της ΕΕ μέσω του αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίντο απέκλεισε κάθε περίπτωση οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας από άλλες χώρες τις

"Υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο"
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, χαρακτήρισε καθοριστική την επόμενη τριετία για το μέλλον της χώρας, ενώ νωρίτερα επικύρωσε στο υπουργικό συμβούλιο το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), το οποίο κατατίθεται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. "Πρόκειται για ένα δύσκολο πρόγραμμα, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα" είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος, τόνισε πως "Θα κάνουμε ότι χρειασθεί για να πετύχουμε τους στόχους που περιγράφονται στο ΠΣΑ και εάν χρειασθεί να πάρουμε περαιτέρω μέτρα, όπως η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού”. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, στο ΠΣΑ υπάρχει και ένα με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τις βασικές προβλέψεις του και θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 0,3% του ΑΕΠ το 2011 και επίσης 0,3% του ΑΕΠ το 2012, προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, εάν ισχύσει το εναλλακτικό σενάριο, στο ΠΣΑ "υπάρχουν δεσμεύσεις περαιτέρω περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων, χωρίς όμως εξειδίκευση".
Η συνέντευξη Τρισέ
"Άτοπα" χαρακτήρισε τα σενάρια αποχώρησης κράτους μέλους από το ευρώ και διάλυσης της ευρωζώνης ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει πολύ προσεκτικά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι η χώρα μας πρέπει να προωθήσει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.

"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση λαμβάνοντας αρκετά αποφασιστικά και θαρραλέα μέτρα. Η σωστή εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής είναι ζωτικής σημασίας", τόνισε ο κ. Τρισέ. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας και είπε ότι η Αθήνα "φαίνεται ότι έχει πάρει το μήνυμα και κινείται προς την ανεξαρτητοποίηση του φορέα αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη".

Οι δηλώσεις Τρισέ έγιναν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ- Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την οικονομία της χώρας μας είναι ότι οι πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε ο Τρισέ αφορούσαν στην Ελλάδα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές