Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Τίνα Μπιρμπίλη: Αυστηρή περιβαλλοντική προστασία

Τίνα Μπιρμπίλη: Αυστηρή περιβαλλοντική προστασία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τίνα Μπιρμπίλη: Αυστηρή περιβαλλοντική προστασία

Η κ.Μπιρμπίλη στην ομιλία της απόψε στο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε για την αυστηρή περιβαλλοντική προστασία και τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Η υπουργός αναφέρθηκε στο κομμάτι της αυστηρής περιβαλλοντικής προστασίας και στις πρωτοβουλίες στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της διαχείρισης των υδάτων, αλλά και της διαχείρισης του φυσικού πλούτου και των δασών, δηλαδή για το νομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες και στη Βουλή. Δίνοντας αξία στις διορθωτικές αναπτυξιακές αλλαγές, αλλά κυρίως θα φέρει νέες θέσεις απασχόλησης.

Αναφέρθηκε σε 4-5 σημεία παρεμβάσεων, πρωτοβουλιών:
- Στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το οποίο θα ψηφιστεί μέσα στο Φεβρουάριο στη Βουλή και μειώνει το χρόνο της αδειοδότησης κατά 80 περίπου %, διευκολύνοντας ουσιαστικά τους επενδυτές. Υπολογίζοντας ότι αν οι μισές από τις προβλεπόμενες επενδύσεις την επόμενη διετία προχωρήσουν, αναμένεται μία αύξηση των επενδύσεων της τάξης των 3 δις ευρώ.

-Τις παρεμβάσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, που θα ολοκληρωθούν σύντομα και θα οδηγήσουν όχι μόνο σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, αλλά θα υποστηρίξουν κλάδους που πλήττονται από την κρίση σήμερα. Τουλάχιστον θα συγκρατήσουν, αν δε δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά ενταγμένα σε ένα νέο ενεργειακό σχεδιασμό που θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2010.

- Τη διάχυση της περιβαλλοντικής πληροφορίας, κάτι που ήταν μία πολύ μεγάλη υστέρηση στη χώρα μας, όταν είναι κατάκτηση στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προσπαθώντας να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η εύκολη πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πράγματι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός υγιούς ανταγωνισμού.

-Την ενίσχυση των επιθεωρητών περιβάλλοντος, όπου δημιουργείται μια ασφαλιστική δικλίδα για όσους προσπαθήσουν να παρακάμψουν το θεσμικό πλαίσιο και να λειτουργήσουν με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού.

- Και σύντομα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί η πρόταση για τη λειτουργία του Πράσινου Ταμείου, ένα ταμείο που ουσιαστικά θα ενσωματώσει το υφιστάμενο ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το ΕΤΕΡΠΣ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων για περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Κλείνοντας την ομιλία της η υπουργός Περιβάλλοντος έδωσε έμφαση στο θέμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς το Υπουργείο αντιμετωπίζει 26 παραβιάσεις της ευρωπαϊκής κοινοτικής νομοθεσίας, κάποιες απ’ αυτές πολύ σύντομα μπορούν να οδηγήσουν σε πρόστιμα. Δίνοντας προτεραιότητα και πολλή προσοχή το επόμενο διάστημα να περιοριστούν αυτά τα πρόστιμα, τα οποία θ’ αποτελέσουν μια σοβαρή χρηματοοικονομική διαρροή ή απειλή για τη χώρα μας.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές