Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα σταματήσει τη φοροδιαφυγή

Τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα σταματήσει τη φοροδιαφυγή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα σταματήσει τη φοροδιαφυγή

Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων προβλέπει τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να σταματήσει τη φοροδιαφυγή.
Η σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων προβλέπουν και τα ακόλουθα:

- Eνοποίηση των μηχανισμών συλλογής φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης

- Υποχρεωτική τήρηση από τις επιχειρήσεις λογαριασμών στις εμπορικές τράπεζες μέσω των οποίων θα συναλλάσσονται.

- Συλλογή δεδομένων από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, νερό) και χρήση τους για τη διεξαγωγή διασταυρώσεων.

- Διασταυρώσεις όλων των αποδείξεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι.

- Παροχή φορολογικής αμνηστίας στους ιδιώτες ή της εταιρείας που βοηθούν στην προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης διεφθαρμένων υπαλλήλων.

- Απομάκρυνση των περιφερειακών διευθυντών ΔΟΥ από τη διαδικασία επίλυσης διαφορών και χειρισμός αυτών των διαφορών από μία κεντρική υπηρεσία.

- Αντικατάσταση του υπάρχοντος εντύπου που χρησιμοποιούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για τη δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων με ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα επιτρέπει τον αποτελεσματικότερο έλεγχο τους.

- Χρήση δραστικών μεθόδων είσπραξης οφειλών όπως κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για τους οφειλέτες που έχουν την ικανότητα να πληρώσουν.

- Παραδειγματισμός με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των ελέγχων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φορολογούμενων καθώς και υποκίνηση ποινικής διαδικασίας.

- Ελεγχος και φορολόγηση των μερισμάτων από υπεράκτιες εταιρείες.

- Παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να αναφέρουν εταιρείες και ιδιώτες που φοροδιαφεύγουν. Οι αναφορές αυτές όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα θα χρησιμοποιούνται για την στατιστική ανάλυση των μεθόδων φοροδιαφυγής και για τη διεξαγωγή ελέγχων ενώ οι καταγγέλοντες θα λαμβάνουν επιστολή η οποία θα αναφέρει τα φορολογικά έσοδα στα οποία συνέβαλαν.

- Οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι με υψηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής θα υποχρεούνται να ασκούν τις δραστηριότητές τους μέσω πληροφοριακών συστημάτων που θα παρέχονται ή ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Τα συστήματα αυτά θα μπορούσαν να παρέχουν μια καταγραφή του αριθμού των ραντεβού και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

- Παρακολούθηση των βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων με σύστημα GPS ώστε να ανιχνεύεται η ύποπτη διακίνηση.

- Ρύθμιση στους κανόνες πώλησης φαρμάκων έτσι ώστε τα φαρμακεία να δέχονται συνταγές μόνο με bar code που θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με το ΑΦΜ του γιατρού που τις εκδίδει.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές