Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Πόσοι έλληνες χρησιμοποιούν υπολογιστή και Ίντερνετ

Πόσοι έλληνες χρησιμοποιούν υπολογιστή και Ίντερνετ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πόσοι έλληνες χρησιμοποιούν υπολογιστή και Ίντερνετ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το Internet αποτελούν πλέον για έναν στους δύο Ελληνες αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Αυτό είναι το κυριότερο συμπέρασμα που προκύπτει από την τελευταία έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας σχετικά με το ψηφιακό προφίλ των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιεί το 51% των Ελλήνων, ενώ το ποσοστό εκείνων που «σερφάρουν» στο Internet φτάνει το 44%. Δημοφιλέστερος τόπος πρόσβασης στο Διαδίκτυο παραμένει το σπίτι (77%), ενώ ακολουθούν ο χώρος εργασίας (37%) και τα Internet cafe (14%). Το 45% των τακτικών χρηστών του Internet διαβάζουν ηλεκτρονικές εφημερίδες ή περιοδικά και παρακολουθούν διαδικτυακή τηλεόραση. Αντίθετα, σε μόλις 12% ανέρχεται το ποσοστό όσων κάνουν ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 47%.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των χρηστών, τα υψηλότερα ποσοστά πρόσβασης παρατηρούνται στις περιφέρειες Αττικής (57%) και νοτίου Αιγαίου (47,2%).

Η ίδια έρευνα κατέδειξε και το «ψηφιακό χάσμα» που χωρίζει επιμέρους κατηγορίες του πληθυσμού της Ελλάδας. Ειδικότερα, το ποσοστό των ανδρών και των γυναικών που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο διαμορφώνεται σε 52% και 37%, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο αντρικός πληθυσμός εμφανίζει τάση σύγκλισης με τα ποσοστά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχοντας κλείσει την «ψαλίδα» στις 14 ποσοστιαίες μονάδες. Αντίθετα, οι Ελληνίδες υπολείπονται σταθερά του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με τη διαφορά να ξεπερνά τις 20 μονάδες.

Από την άλλη, υπάρχει και το «ψηφιακό χάσμα» των γενεών. Η χρήση υπολογιστών και Internet φτάνει το εντυπωσιακό 94% στους νέους 16 έως 24 ετών, ενώ στους άνω των 65 το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 5%.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr