Οικονομία
Πάνω από 50% πιθανότητες πτώχευσης έχει η Ελλάδα

Πάνω από 50% πιθανότητες πτώχευσης έχει η Ελλάδα

  • 09 Απριλίου 2011, 20:16

Πάνω από 50% πιθανότητες πτώχευσης έχει η Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του CMA Datavision Bonds για το Κρατικό Χρέος στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Για πρώτη φορά, η Πορτογαλία ξεπέρασε την Ιρλανδία, ενώ ασφαλέστερη χώρα θεωρείται η Νορβηγία.
 
H Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τα κράτη που εμφανίζονται ως «φαβορί» για να κηρύξουν πτώχευση και κατά συνέπεια στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα έχει 57,7% πιθανότητες, κάτι που απεικονίζεται και στην υψηλή τιμή του συμβολαίου ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Στον αντίποδα, η χώρα με τη μικρότερη πιθανότητα, μόλις 1,6%, είναι η Νορβηγία. Με πάνω από 36% βρίσκονται η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, από τη στιγμή που μπήκαν στον μηχανισμό στήριξης των Βρυξελλών.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Πορτογαλίας (38%) ξεπέρασε σε πιθανότητες την Ιρλανδία (36%).

Στην ένατη θέση της εν λόγω λίστας κατατάσσεται η Γερμανία, ενώ στην αμέσως προηγούμενη θέση βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron