Πολιτική
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Έλλάδα

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Έλλάδα

  • 11 Μαϊου 2011, 07:18

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές που περιλαμβάνει το μνημόνιο.
Πιο συγκεκριμένα, στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη δικαιοσύνη καθώς και εκπαιδευτικοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, γιατροί και προσωπικό του ΕΣΥ, γιατροί του ΙΚΑ και αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι).
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια.
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν και οι γιατροί, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία προς τη Βουλή.

Συγκοινωνίες
Μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και οι μετακινήσεις, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ των ναυτεργατών και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία.
Ειδικότερα, δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ το Μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9.00 έως τις 21.00, τα τρόλεϊ και το τραμ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 8.00 έως τις 22.00, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινούνται κανονικά από τις 10.00 έως τις 17.00, ενώ το το Μετρό θα λειτουργήσει από τις 8.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Η ΠΝΟ ζητεί την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και την απορρόφηση των ανέργων.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας έχουν τροποποιήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια για αύριο. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες πριν από την αναχώρησή τους.
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων έχουν ανακοινώσει για σήμερα η Olympic Air  και η Aegean Airlines Σχετικά άρθρα  , λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (12.00-16.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron