Πολιτική
Περικοπές μισθών και απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ

Περικοπές μισθών και απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ

  • 17 Μαϊου 2011, 08:53

Σε περαιτέρω περικοπές αλλά και απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ  όσον αφορά των δημόσιο τομέα  φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση μετά από της πιέσεις που δέχεται από την Τρόικα.
Είναι ένα πακέτο μέτρων που αναγκάζετε να λάβει η κυβέρνηση λόγω των πιέσεων και δεσμεύσεων που έδωσε στις Βρυξέλλες σαν κριτήριο για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου.
Σε μείωση των μισθών και τον συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων 50% θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών και σε απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ παρόλο που ο υπουργός Εσωτερικών ο κ. Ραγκούσης σε ερώτηση που του είχε γίνει πρόσφατα είχε διαψεύσει την είδηση, λέγοντας πώς δεν θα γίνει καμία απόλυση, αλλά μόνο μετατάξεις.
Οι μετατάξεις θα εξετάζονται μέσω ΑΣΕΠ και θα γίνουν ως εξής:
ΝΠΙΔ 70.000
ΔΕΚΟ 30.000
Τράπεζες (Αγροτική- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο): 13.000
Τοπική Αυτοδιοίκηση: 12.000
Σύνολο: 125.000.
Ενώ για τους συμβασιούχους  αορίστου χρόνουόλλα δείχνουν ότι  θα επιστρέψουν σπίτι τους.
Σε νεότερες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, όσο και του κυβερνητικού εκπρόσωπου παραδέχτηκαν ότι θα γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όποιοι δεν είναι «άξιοι» θα πηγαίνουν σπίτια τους!
τα κριτήρια για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, αν και ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί στο σύνολο τους, είναι τα χρόνια υπηρεσίας, ο κλάδος, οι τίτλοι σπουδών, η οικογενειακή κατάσταση, αλά και στοιχεία από τον φάκελο του κάθε εργαζομένου για την αποδοτικότητα. Στην συνέχεια ο ΑΣΕΠ θα εξετάζει την αντιστοίχηση των στοιχείων αυτών με τις μετατάξεις. Οι υπόλοιποι θα πουν «αντίο» στις θέσεις τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron