Οικονομία
Οικονομικές εφημερίδες

Οικονομικές εφημερίδες

  • 07 Ιουνίου 2011, 09:43

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δίλημμα δημοψηφίσματος και αναθεώρηση των μέτρων".
"Δραματικό χαρακτήρα προσέλαβε η συνεδρίαση -άτυπη- του υπουργικού συμβουλίου, χθες, το οποίο συνεδρίαζε από τις 2.30 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά «άνοιξε» την προοπτική του δημοψηφίσματος" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Πολύωρο πολιτικό «θρίλερ» για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δυσκολίες για την έγκρισή του αντιμετωπίζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά εμφανίστηκε ανοιχτός στη συζήτηση για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές".`

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "9ωρο θρίλερ στο Υπουργικό. Αντιπαραθέσεις και στο τέλος συμφωνία".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά τις αντιπαραθέσεις, το χθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ύστερα από εξαντλητικό διάλογο το Μεσοπρόθεσμο, που θα ψηφιστεί στις 28 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων για θεσμικές μεταρρυθμίσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η παραμονή μας στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα είναι το μεγάλο διακύβευμα".
"Σαφή διλήμματα έθεσε ο Πρωθυπουργός προς τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠαΣοΚ σε μία προσπάθεια να πείσει για την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι: 1. Δεν προτίθεται να πάει σε εκλογές. 2. Οι αποφάσεις είναι ιστορικές και θα επιδιώξει ευρύτερη συναίνεση. 3. Θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα χωρίς να προσδιορίζει το πότε. 4. Δεν πρόκειται να ζητήσει υπερψήφιση με 180 βουλευτές για το μεσοπρόθεσμο".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron