Οι Έλληνες "σηκώνουν" τα λεφτά τους από τις τράπεζες

Οι Έλληνες "σηκώνουν" τα λεφτά τους από τις τράπεζες

  • 08 Ιουνίου 2011, 06:27

Ολοταχώς προς τα 190 δισ ευρώ οδεύει πλέον το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Μετά και τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και την εκτίμηση που εκφράζεται για το Μάιο, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι συνιστά ζήτημα χρόνου το σπάσιμο προς τα κάτω κι αυτού του φράγματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν για παράδειγμα, ότι τον περασμένο μήνα, έφυγαν από τους λογαριασμούς κάτι παραπάνω από 4 δισ.
Μέσα σε μια εβδομάδα μόνο «σηκώθηκαν» πάνω από 1,5 δισ. ευρώ κι αν δεν μεσολαβούσε σαββατοκύριακο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε. Το γεγονός ανησύχησε για μια ακόμα φορά τις τράπεζες αλλά και την κυβέρνηση, καθώς όσο περνάει ο καιρός και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο οριακή, τόσο ο εκνευρισμός που έρχεται κατά κύματα στα γκισέ, μεγαλώνει.
Ο Απρίλιος, πάντως, κινήθηκε πιο υποτονικά, ενώ αν τελικώς εξασφαλισθεί η νέα οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πίεση για κάμποσο καιρό τουλάχιστον, θα χαλαρώσει. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μετά βεβαιότητας τί θα γίνει μετά, ούτε πως και πότε θα λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα. Αποτέλεσμα; Το ντεπό των καταθέσεων, συνεχώς θα λιγοστεύει, καθώς πέραν όλων των άλλων, υπάρχουν και οι τρέχουσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν μέσω των «έτοιμων»...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο



cron