Κοινωνία
Στο ανακριτή ο 18χρονος Έλληνας χάκερ

Στο ανακριτή ο 18χρονος Έλληνας χάκερ

  • 09 Ιουνίου 2011, 11:41

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 18χρονος χάκερ που έχει εισβάλλει σε ιστοσελίδες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, κλιμάκιο του FBI από την Ουάσινγκτον αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην Αθήνα προκειμένου να ανακρίνει.
Ο νεαρός, που από τον Φεβρουάριο του 2009 εισέβαλε στην επίσημη σελίδα του FBI και στην συνέχεια της NSA, ήταν πολύ ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ για τις αμερικανικές αρχές.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η µητέρα του είχε σταµατήσει να δουλεύει τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια και τη συντηρούσε ο 18χρονος. Στο ελληνικό χρηµατιστήριο διέθετε χαρτοφυλάκιο 48 µετοχών, ενώ τώρα η Επιτροπή για τη Νοµιµοποίηση παράνοµων εσόδων καλείται να διαπιστώσει το εύρος των οικονοµικών δραστηριοτήτων του νεαρού χάκερ.
Η µεγάλη του αγάπη ήταν η δηµιουργία λογισµικών προγραµµάτων, τα οποία διέθετε δωρεάν και λειτουργούσαν ως «δούρειοι ίπποι» στους υπολογιστές όπου εγκαθίστανται και υπέκλεπταν τα δεδοµένα των ανύποπτων χρηστών τους.
Στο μεταξύ, σε διεθνή συνεργασία, διεξάγεται έρευνα για τη συµµετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDoS), όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασµών µέσω του e-banking, λογαριασµών Paypal, λογαριασµών twitter, facebook και λοιπών µέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι ελληνικές αρχές θεωρούν δεδομένο ότι οι Αμερικανοί θα ζητήσουν την έκδοση του 18χρονου στις ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχη κίνηση αναμένεται και από τη Γαλλία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron