Media
Οικονομικές εφημερίδες 10/6

Οικονομικές εφημερίδες 10/6

  • 10 Ιουνίου 2011, 09:16

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αγρια φορολογική επίθεση στην οικονομική ανάπτυξη".

Όπως υπογραμμίζει η «Ν», "στην αποτυχημένη συνταγή, που «βυθίζει» με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία, στηρίζεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015 που ενέκρινε, χθες, το υπουργικό Συμβούλιο, καθώς πλήττει καίρια την επιχειρηματικότητα και οδηγεί σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά και κυρίως τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού".

ΕΞΠΡΕΣ: "Εισφορά και τεκμήρια για 1,8 δισ. στη διετία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έκτακτη εισφορά, αύξηση τεκμηρίων και θέσπιση ειδικών τεκμηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με στόχο έσοδα 400 εκατ. για εφέτος και 1,4 δισ. για το 2012, περιέχονται στο περίγραμμα των μέτρων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα νέων φόρων παντού".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«καταιγίδα» σκληρών έκτακτων φόρων άνω των 6 δισ. ευρώ φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο την πενταετία 2011-2015. Φέτος οι πρόσθετοι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχονται σε 2,45 δισ. ευρώ, ενώ το νέο φορο-πακέτο για το 2012 ανεβαίνει στα 2,88 δισ. ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Καταιγίδα έκτακτων εισφορών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πραγματική καταιγίδα έκτακτων, οριζόντιων εισφορών και πρόσθετων τελών περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής που δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση, με στόχο αφενός να άρει τις μέχρι σήμερα αποκλίσεις σε σχέση με το μνημόνιο και αφετέρου να πείσει τους εταίρους της ότι η Ελλάδα παραμένει ακόμη αξιόπιστη για δανεισμό".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron