Κοινωνία
Ένταση μεταξύ  Λιμενεργατών και ΜΑΤ έξω από το Υπ. Εργασίας

Ένταση μεταξύ Λιμενεργατών και ΜΑΤ έξω από το Υπ. Εργασίας

  • 10 Ιουνίου 2011, 12:05

Λιμενεργάτες έχουν κλείσει την είσοδο του υπουργείο Εργασίας, στην οδό Πειραιώς. Οι λιμενεργάτες προχώρησαν σήμερα σε νέα 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων και με αίτημα να ληφθεί μέριμνα για τους φορτοεκφορτωτές της Ελευσίνας, του Λαυρίου και της Ραφήνας, ώστε να μην απειληθούν από την ενοποίηση του ΟΛΠ. Επίσης οι λιμενεργάτες ζητούν να εξαιρεθούν από τον νόμο 3929/2011, για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας, κρατώντας μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να μιλήσουν για τα αιτήματά τους με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.  Διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταθεί έξω από την είσοδο του υπουργείου εμπόδισαν την είσοδο στους λιμενεργάτες, κάνοντας χρήση  δακρυγόνων.

Εξαιτίας της συγκέντρωσης των λιμενεργατών και των επεισοδίων μεταξύ αυτών και των ΜΑΤ έχει κλείσει η οδός Πειραιώς, στο ύψος του Υπουργείου Εργασίας. Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος και οι φορτοεκφορτωτές των λιμανιών, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά.

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. έχει εξαγγείλει συμμετοχή και στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron