Αθλητικά
ΑΕΚ: Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για Κάλα και Χοσέ

ΑΕΚ: Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για Κάλα και Χοσέ

  • 19 Ιουνίου 2011, 11:12

Ο Χιμένεθ μιλάει πιθανότατα την Τετάρτη με τους Κάλα και Χοσέ, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να ανεβάσει την προσφορά της για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τους δύο παίκτες.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση των Κάλα και Χοσέ για την ΑΕΚ, με την απόκτησή τους να εξαρτάται καθαρά από το αν θα ανεβάσει η Ενωση την οικονομική της προσφορά για να τους ντύσει στα κιτρινόμαυρα.

Μάλιστα, η εβδομάδα που ξεκινάει θεωρείται καθοριστική για τις εξελίξεις, με τον Μανόλο Χιμένεθ να συναντιέται πιθανότατα την Τετάρτη με τους δύο ποδοσφαιριστές για να τους πείσει να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να τον ακολουθήσουν στην Ελλάδα.

Αλλωστε, η Σεβίλλη δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού (σε ό,τι αφορά τον Χοσέ μπορεί να μείνει και ελεύθερος), οι παίκτες έχουν εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον Σεβιλλιάνο τεχνικό, ωστόσο αν η Ενωση δεν ανεβάσει την αρχική οικονομική της προσφορά, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί η απόκτησή τους.

Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» προσφέρουν για τον μονοετή δανεισμό του 22χρονου στόπερ Κάλα συμβόλαιο ύψους 150.000 ευρώ συν μπόνους συμμετοχών που ανέρχεται στις 40.000 ευρώ. Ενα ποσό που δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση την πλευρά του ποδοσφαιριστή που αμείβεται από τη Σεβίλλη με 300.000 ευρώ ετησίως.

Ανάλογα είναι τα δεδομένα και για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό Χοσέ, μόνο που στην περίπτωσή του είναι πολύ πιθανό να μείνει ελεύθερος από τη Σεβίλλη. Ακόμα και έτσι, πάντως, ο παίκτης δύσκολα θα αποδεχθεί την αρχική πρόταση της ΑΕΚ που αφορά διετές συμβόλαιο με πάγιες απολαβές ύψους 90.000 ευρώ συν μπόνους συμμετοχών που μπορούν να φτάσουν τις 40.000 ευρώ.

Βεβαίως, γίνεται αντιληπτό πως σε κάθε διαπραγμάτευση οι δύο πλευρές πάντα ξεκινάνε από τα άκρα για να φτάσουν στην πορεία σε μια χρυσή τομή, κάτι που θα επιδιώξει η ΑΕΚ τις επόμενες ημέρες.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα περιμένουν αρχικά τη συνάντηση του Χιμένεθ με τους δύο ποδοσφαιριστές. Σε αυτήν ο τεχνικός της Ενωσης θα τους παραθέσει τα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα, θα κάνει λόγο για το έξτρα κίνητρο της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία και θα τους εκφράσει την επιθυμία του να έρθουν στην ΑΕΚ.

Αμέσως μετά τη συνομιλία με τους δύο ποδοσφαιριστές ο Χιμένεθ θα ενημερώσει τη διοίκηση της Ενωσης για τις απαιτήσεις τους, με τους «κιτρινόμαυρους» να επανέρχονται με νέα βελτιωμένη προσφορά σε μια προσπάθεια να κλείσουν το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron