Διεθνή
Βουλιάζει η Μαδρίτη από το κίνημα των "Αγανακτισμένων"

Βουλιάζει η Μαδρίτη από το κίνημα των "Αγανακτισμένων"

  • 19 Ιουνίου 2011, 15:42

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτών του κινήματος των "Αγανακτισμένων" συγκλίνουν σήμερα, νωρίς το απόγευμα, στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου μπροστά απ' το κοινοβούλιο θα γίνει λαϊκή διαμαρτυρία κατά της υψηλής ανεργίας (21.29% του "ενεργού" πληθυσμού), των επιπτώσεων της κρίσης και της πολιτικής της λιτότητας.

"Αυτήν ακριβώς την κατάσταση δημιούργησαν οι τράπεζες κι οι κυβερνήσεις, πρέπει να γνωρίζουν, λοιπόν, ότι εμείς διαφωνούμε με τα μέτρα και τις περικοπές στον προϋπολογισμό, ότι θέλουμε να εισακουόμαστε,ότι θα το επιβάλλουμε αυτό", αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα των "Αγανακτισμένων", μαζί με πληροφορίες γιά πολλές εκδηλώσεις τους εκτός Μαδρίτης -στη Βαρκελώνη, στη Βαλένθια και αλλού.

Το κίνημά τους, "κατά της αβεβαιότητας για την κοινωνία, που προκαλούν τα παραπροϊόντα του καπιταλισμού", συστάθηκε στην Ισπανία την 15η Μαΐου.

"Οργανώσου και πολέμησε την ανεργία. Ας διαδηλώσουμε, μαζί, κατά της ανεργίας, κατά του κεφαλαίου", γράφει ένα πολύ μεγάλων διαστάσεων πανό, που από την κεντρική πλατεία στη Λεγκάνς, περίπου 15 χλμ.νότια της πρωτεύουσας, μεταφέρουν στη Μαδρίτη, όπου αναμένονται τούτη την ώρα, οι προπορευόμενοι μιάς ειρηνικής πορείας χιλιάδων "Αγανακτισμένων".

Το Γαλλικό πρακτορείο στην ίδια ανταπόκριση απ τη Μαδρίτη σημειώνει ότι οι "Αγανακτισμένοι", "που συνενώνουν πολλές κατηγορίες του γενικού πληθυσμού", έχουν "ευρεία λαϊκή στήριξη", σχεδιάζοντας για τις προσεχείς εβδομάδες "γενικές συνελεύσεις και πολλές στιγμικές κινητοποιήσεις -στη Μαδρίτη κι εκτός αυτής".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron