Κοινωνία
Στις επάλξεις της πλατείας οι Αγανακτισμένοι

Στις επάλξεις της πλατείας οι Αγανακτισμένοι

  • 19 Ιουνίου 2011, 17:59

Ραντεβού και σήμερα στο Σύνταγμα δίνουν οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες, συνεπείς προς την υπόσχεσή τους να μην σταματήσουν τον αγώνα πριν τα αιτήματά τους για εργασία, δικαιοσύνη και ισονομία ικανοποιηθούν. Ταυτόχρονα, σε πολλές άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις οι απανταχού "Αγανακτισμένοι" ενώνουν την οργή και την φωνή τους κατά του Μνημονίου και της απάνθρωπης πολιτικής των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, με την Μαδρίτη να έχει κυριολεκτικά "βουλιάξει" από το συγκεντρωμένο πλήθος που σχεδιάζει να περικυκλώσει συμβολικά το ισπανικό Κοινοβούλιο.

Την ώρα που στην Βουλή ανταλλάσσονται άσφαιροι και ανούσιοι "πυροβολισμοί" μεταξύ των κομματικών ηγετών, με την Κυβέρνηση να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κρατώντας μια αμυντική στάση που μόνο ενοχή θα μπορούσε να σημάνει, οι πολίτες για 26η ημέρα διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους προς τα κελεύσματα των Ευρωπαίων "αριθμανθρώπων". Κι ενώ ο πρωθυπουργός αγωνιά για την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, το γεγονός ότι έχει ήδη χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού παραγκωνίζεται σε σημασία, αποκλειστικά και μόνον για να κερδηθεί χρόνος.

Το ενδιαφέρον από τα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι έντονο, με ξένους δημοσιογράφους να καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κατέλαβαν τους ακυρωτικούς σταθμούς στο Μετρό του Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή οι ''Αγανακτισμένοι'' της Σπάρτης έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν σήμερα με τα πόδια από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη με τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης.

Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron