Διεθνή
Φιλιππινέζος o πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο

Φιλιππινέζος o πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο

  • 19 Ιουνίου 2011, 21:35

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων έκανε η οργάνωση Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες σε ένα 18χρονο Φιλιππινέζο, σήμερα. Τον ανακήρυξε τον πιο κοντό άνθρωπο στον κόσμο. Το ύψος του είναι μόλις 59,93 εκατοστά και έτσι, αντικαθιστά το Χαγκέντρα Τάπα Μαγκάρ από το Νεπάλ, που με ύψος 67,08 εκατοστών κατείχε το ρεκόρ από τον Οκτώβριο του 2010.

Η ανακήρυξη έγινε στο κέντρο υγείας της πόλης Σινταγκάν, στο νησί Μιντανάο, 865 χλμ. νότια της Μανίλας. Κατά την εκδήλωση, οι γονείς του Τζάνρεϊ Μπαλάουινγκ συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία θα βοηθήσουν τη φτωχή οικογένεια στη διαβίωσή της.

Ο 18χρονος Τζάνρεϊ είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του σιδηρουργού Ρεϊνάλντο Μπαλάουινγκ και της συζύγου του, Κονσεψιόν. Τα αδέλφια του έχουν κανονικό ύψος. Όπως εξήγησε ο πατέρας του, ως μωρό είχε κακή υγεία και η ανάπτυξή του σταμάτησε όταν ήταν δύο ετών. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν ποτέ να πουν με ακρίβεια ποια ήταν τα αίτια για τη διακοπή της ανάπτυξής του.

Ο νεαρός Φιλιππινέζος περπατά με δυσκολία, ενώ δεν μπορεί να μείνει πολλή ώρα όρθιος. Οι φίλοι και η οικογένειά του είναι πολύ προστατευτικοί απέναντί του, όπως είπε ο θείος του, και στη μικρή αγροτική κοινότητα που ζει, όλοι τον θεωρούν σημάδι καλής τύχης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron