Οικονομία
Λύτρωση με το σταγονόμετρο!

Λύτρωση με το σταγονόμετρο!

  • 19 Ιουνίου 2011, 21:57

Η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μπορούσαν να αποδεσμεύσουν έως τις αρχές Ιουλίου μέρος μόνο της επόμενης δόσης των δανείων των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν υποσχεθεί κατ' αρχήν προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της, δήλωσε σήμερα ο βέλγος υπουργός Οικονομικών.

Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι "πρέπει προπάντων να εξευρεθεί χρηματοδότηση για το βραχυπρόθεσμο διάστημα" υπέρ της Ελλάδας, εκτίμησε ο υπουργός, κ. Ντιντιέ Ρέιντερς, φθάνοντας στη σύνοδο με τους ομολόγους του της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.

"Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να βρεθούν τα λίγο λιγότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι αναγκαία έως τις αρχές του Ιουλίου", πρόσθεσε. Στο βαθμό που οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να υλοποιήσουν ένα νέο σχέδιο για τη μακροπρόθεσμη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο κ. Ρέιντερς περιέγραψε μια συμβιβαστική φόρμουλα σύμφωνα με την οποία οι δύο οικονομικοί υποστηρικτές θα καταβάλλουν το ήμισυ της δόσης αμέσως, και το υπόλοιπο αργότερα.

"Δεν θα ήταν αδιανόητο το να χωρίσουμε" τη δόση, είπε επίσης μια διπλωματική πηγή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron