Ρεπορτάζ
Δυο "κοκόρια" στο ίδιο κοτέτσι...

Δυο "κοκόρια" στο ίδιο κοτέτσι...

  • 20 Ιουνίου 2011, 17:49

Ένταση έχει προκληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στους κόλπους του Συνασπισμού μετά τη δημοσιοποίηση συνάντησης ανάμεσα στην τάση του κόμματος "Αριστερή Ανασύνθεση", και το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής", του οποίου ηγείται ο τέως πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος, συνάντηση κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε, "υπήρξε ταύτιση στην προσπάθεια για κοινό ψηφοδέλτιο από όλο το χώρο της αριστεράς".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του "Μετώπου", την Παρασκευή 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε "σε συντροφικό κλίμα" συνάντηση μεταξύ του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (Αλέκος Αλαβάνος και Χρήστος Καπάταης) και της τάσης του Συνασπισμού "Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση" (Γιώργος Χελάκης, Βαγγέλης Πιλάλης, Γιώργος Ματθαίου).

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα που βάζει τη σφραγίδα του σε αυτές. Κοινή πεποίθηση ήταν ότι η επίθεση Ε.Ε.- ΔΝΤ και κυβέρνησης θα συνεχιστεί πιο βίαια, η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα βαθύνει και διαφαίνεται ότι η μόνη λύση είναι πια η ριζοσπαστική απεμπλοκή της χώρας μας από τις καταστροφικές συνέπειες των εντολών της τρόικα και κατά συνέπεια και από το μηχανισμό του ευρώ.

Συζητήθηκε επίσης "η επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν οι ανασυνθετικές διεργασίες στην Αριστερά, ώστε να καταστεί αξιόπιστη και φερέγγυα λύση, προκειμένου να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου, για την ανατροπή του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού, ενώ υπήρξε ταύτιση στην προσπάθεια για κοινό ψηφοδέλτιο από όλο το χώρο της Αριστεράς".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron