Κοινωνία
Έκαναν τα πεζοδρόμια... τσιφλίκι τους

Έκαναν τα πεζοδρόμια... τσιφλίκι τους

  • 23 Ιουνίου 2011, 18:11

Να μεριμνήσει η δημοτική Αρχή για την υπέρμετρη κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων του Πειραιά από τραπεζοκαθίσματα και για την απομάκρυνση των εγκαταλελλειμένων περίπτερων ζητάει με επιστολή του προς το δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Στις επιστολές αναφέρεται, όσον αφορά την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων ότι έχουν μετατραπεί σε "ιδιωτικές ζώνες" και ως εκ τούτου η εικόνα και λειτουργία τους έχει αλλοιωθεί.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ''η υπέρμετρη κατάληψη πεζοδρόμων και άλλων κοινόχρηστων δημοτικών χώρων κυρίως από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αυθαίρετες κατασκευές- πέργκολες, έχει εξελιχθεί σε βραχνά για την ομαλή λειτουργία και αισθητική της πόλης και κατ' επεκταση της αγοράς, δημιουργώντας παράλληλα πρόβλημα στην άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση των πεζών, των παιδιών, των ΑΜΕΑ, καθώς και των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης''.

Όσον αφορά τα εγκαταλειμμένα περίπτερα αναφέρεται ότι είναι πολλά αυτά που παραμένουν κλειστά, είτε λόγω μεταφοράς τους σε άλλη θέση είτε λόγω εγκατάλειψής τους και δυσχεραίνουν την εμπορική δραστηριότητα των κοντινών καταστημάτων ενώ ταυτόχρονα αποτελούν εστίες μολύνσεως και ρύπανσης,συμβάλλοντας παράλληλα αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Κοινωνία




cron