Κοινωνία
Στην Κηφισιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Κηφισιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  • 28 Ιουνίου 2011, 15:11

Την Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Τον υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το ιστορικό παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο χώρο της Μητρόπολης στην Κηφισιά όπου άναψε ένα κεράκι και προσκύνησε.

Αμέσως μετά, σε ανάμνηση της επισκέψεως ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, φύτεψε ένα δένδρο ελιάς στην αυλή του Επισκοπείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισιάς κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Γ. Χιωτάκη αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς πρoσέφερε στον κ.κ. Βαρθολομαίο ένα επιτραπέζιο γλυπτό, με θέμα την «Ελιά».

«Είναι τιμή για την πόλη μας η παρουσία σας. Θα θέλαμε μέσα στις προσευχές σας να συμπεριλαμβάνετε και τον πιστό λαό της Κηφισιάς» ανέφερε ο Νίκος Χιωτάκης.

Ο κύριος Χιωτάκης πρόσφερε από ένα αναμνηστικό δώρο καθώς και το λεύκωμα με την ιστορία της Κηφισιάς, στην συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Νωρίτερα ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε το μουσείο «Γουλανδρή - Φυσικής Ιστορίας» προσκεκλημένος της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κυρίας Νίκης Γουλανδρή, για τα 10 χρόνια λειτουργίας του «Κέντρου ΓΑΙΑ» που συμπίπτει με την ανακήρυξη του 2011 ως Διεθνούς Έτους Δασών.

Οι παρευρισκόμενοι, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης με τη σύζυγο του, παρακολούθησαν τη συναυλία της Καμεράτας, Oρχήστρας των Φίλων της Μουσικής, με το έργο του Antonio Vivaldi, «Τέσσερις Εποχές».

Η κυρία Γουλανδρή στην προσφώνηση της, υπογράμμισε την σημασία του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη στο ζήτημα του περιβάλλοντος, και τον ευχαρίστησε θερμά για τις ενέργειες που κάνει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron