Πολιτική
Συνάντηση Παπαρήγα με εκπροσώπους πρυτάνεων, για το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συνάντηση Παπαρήγα με εκπροσώπους πρυτάνεων, για το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

  • 08 Ιουλίου 2011, 17:43

Σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των πρυτάνεων.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει τη ριζική αντίθεσή του με το νομοσχέδιο και σήμερα η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στα προγράμματα σπουδών μικρότερης χρονικής διάρκειας, λέγοντας ότι με αυτά, τα πανεπιστήμια θα βγάζουν πτυχιούχους πολλαπλών ταχυτήτων. "Δηλαδή "θα βγαίνει μέσα από το πανεπιστήμιο η μεγάλη μάζα των επιστημόνων που θα δουλεύουν με ημιαπασχόληση, ετεροαπασχόληση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Υποβαθμίζεται το επιστημονικό αντικείμενο του πανεπιστημίου, όταν μέσα στις γραμμές τους υπάρχουν πολλαπλής ταχύτητας πτυχία", είπε χαρακτηριστικά.

Η ΓΓ του ΚΚΕ επεσήμανε, ότι με τις νέες διατάξεις ενισχύεται ο αυταρχισμός μέσα στα πανεπιστήμια στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς, ενώ συρρικνώνονται απελπιστικά οι όποιες δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες.

Η κ. Παπαρήγα κατέληξε λέγοντας ότι "αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται. Θέλουμε να κάνουμε κάθε προσπάθεια και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, και με τη δική μας πρωτοβουλία αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron