Οικονομία
Deutsche Bank: Βιώνουμε σημάδια παγκόσμιας κρίσης δημοσιονομικού χρέους

Deutsche Bank: Βιώνουμε σημάδια παγκόσμιας κρίσης δημοσιονομικού χρέους

  • 18 Ιουλίου 2011, 13:35

«Βιώνουμε τα πρώτα σημάδια μιας παγκόσμιας κρίσης δημοσιονομικού χρέους», φέρεται ότι υποστήριξε η Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Οι Γερμανοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία των οικονομιών της Δύσης, καθώς τα χειρότερα τώρα ξεκινούν όπως υποστηρίζουν. Όπως τονίζουν είναι η πρώτη φορά στην οικονομική ιστορία που τόσα πολλά κράτη έχουν ταυτόχρονα τόσο υψηλά δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά χρέη.

«Ζούμε ιστορικές στιγμές» για τις οποίες δεν υπάρχει ένας μπούσουλας, σχολιάζει ο γερμανικός Οίκος σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Χώρες που μέχρι πρότινος θεωρούντο ασφαλείς, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, δύσκολα θα αποφύγουν το δυσάρεστο.

Η δημοσιονομική κρίση αναμένεται να οδηγήσει σε ύφεση και σε συρρίκνωση πολλών οικονομιών και κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να συμβεί.

Η συμπεριφορά των αγορών εις βάρος της Ιταλίας υποδεικνύει τον φόβο για μετάδοση της κρίσης στην 3η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Η Ε.Ε. πρέπει να κερδίσει χρόνο προσπαθώντας να διαχειριστεί πειστικά το ελληνικό πρόβλημα. Προτείνει, μάλιστα, την επαναγορά ομολόγων από το EFSF μέσω της δευτερογενής αγοράς, μεταδίδουν οι FT.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron