Αθλητικά
Σοκ με τραυματισμό Μιραλά

Σοκ με τραυματισμό Μιραλά

  • 19 Ιουλίου 2011, 21:58

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Πολόνια στο Γιένμπαχ, ο Κέβιν Μιραλάς δέχθηκε ένα δυνατό τάκλιν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος και να γεμίσει… άγχος την αποστολή των «ερυθρόλευκων».

Ο Βέλγος φάνηκε να έχει χτυπήσει στο αριστερό γόνατο, όπου του τοποθετήθηκε άμεσα πάγος, ώστε να μην πρηστεί.

Ερωτώμενοι δε για την κατάστασή του, οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού παρέπεμψαν για αργότερα, σχετικά με μια πιο σίγουρη εκτίμηση του τραυματισμού του.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τα φιλικά του παιχνίδια, ωστόσο θα αντάλλαζε… χωρίς συζήτηση το (συνοδευόμενο από καλή εμφάνιση) 2-1 επί της Πολόνια με ευχάριστα νέα από τον τραυματισμό του Βέλγου επιθετικού -που τον ανάγκασε να αποχωρήσει υποβασταζόμενος στο 54'!

Σε ένα παιχνίδι όπου δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα ο Ολυμπιακός είχε ως πρωταρχικό στόχο το «ξεμούδιασμα» των παικτών του και στη συνέχεια να αποδείξει πράγματα στο χορτάρι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με την περσινή συνταγή και τι 4-4-1-1. Ο Κοστάντσο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γκαλίτσιος βρισκόταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και οι Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο κινητικός στο πρώτο μέρος Σουμπίνιο, είχε ρόλο αντί- Ιμπαγάσα, έχοντας στο πλευρό του τον Ουρτάδο. Ο Χαβίτο κάλυπτε το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Ριέρα στο αριστερό. Σε ελεύθερο ρόλο αγωνιζόταν ο Γκρμπιτς και μοναδικός προωθημένος ο Πάντελιτς.

Το πρώτο μέρος είχε χαμηλό ρυθμό και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν με τον Γκρμπιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών, έφυγε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ. Στο 34’ ο Ουρτάδο έκανε χέρι, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι και ο Κουτίνιο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Πολλές αλλαγές και «σοκ» με Μιραλάς στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Δασκαλάκης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Μανιάτης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Βαλεριάνος στο αριστερό και οι Μαρκάνο, Παπάζογλου ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μοντέστο και Ιμπαγάσα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους Κάταϊ (δεξιά), Φουστέρ και Μιραλάς (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ.

Τα πρώτα λεπτά είχαν χαμηλό ρυθμό και το κακό δεν άργησε να έρθει. Ο Κέβιν Μιραλάς είχε την κατοχή της μπάλας, έκανε μια ωραία ντρίμπλα, όμως ανατράπηκε από αμυντικό της Πολόνια. Ο Βέλγος έμεινε στο έδαφος, και τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να φύγει υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Τη θέση του πήρε ο Νικλητσιώτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περισσότερη διάθεση στο επιθετικό κομμάτι, κυρίως με τους Φουστέρ και Τζεμπούρ, οι οποίοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Ο Ισπανός μέσος ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, όταν υποδέχτηκε πολύ καλά την ωραία πάσα του Νικλητσιώτη, έκανε άψογο κοντρόλ και με αριστερό σουτ στην κίνηση σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Σίγουρα όμως αυτό που έχει στο μυαλό του ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η σοβαρότητα της κατάστασης του Κέβιν Μιραλάς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron