Οικονομία
Στα 11 δισ. τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

Στα 11 δισ. τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

  • 21 Ιουλίου 2011, 18:35

Στοιχεία για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία κατέθεσε στην Διαρκή Επιτροπή του Ασφαλιστικού ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος ανέφερε ότι το ποσό των οφειλών ανέρχεται στα 11 δισ. ευρώ.

Στην ενημέρωση που έγινε στα μέλη της Επιτροπής ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε παράλληλα και στα μέτρα που εφαρμόζουν το υπουργείο Εργασίας και οι ασφαλιστικοί φορείς προκειμένου να εισπραχθούν τα οφειλόμενα αλλά και να καταβάλλονται με συνέπεια οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Σε σχέση με τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ο υπουργός ανέφερε ότι το ποσό οφειλών ανέρχεται στα 11 δισ. ευρώ για το σύνολο των Ταμείων, από το οποίο τα 6,2 δισ. ευρώ αφορούν στο ΙΚΑ, τα 3,7 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο ποσό στα άλλα ταμεία.

Το 2010 εισπράχτηκαν 940 εκατ. ευρώ από τα οφειλόμενα παρελθόντων ετών, ενώ, όπως είπε, στόχος για το 2011 είναι η συλλογή 1,150 δισ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης τα Ταμεία έχουν ήδη ενεργοποιήσει τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους δεν προσέρχονται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με βάση τις τελευταίες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron