Πολιτική
Το ΠΑΣΟΚ αναπροσδιορίζει το ιδεολογικό του στίγμα

Το ΠΑΣΟΚ αναπροσδιορίζει το ιδεολογικό του στίγμα

  • 10 Αυγούστου 2011, 17:32

Aίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα της τελευταίας ώρας, ότι στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει "μεγάλη και σημαντική πρωτοβουλία" σχετικά με την ιδεολογική και οργανωτική αναδιάταξη του "κινήματος", έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ να παρουσιαστεί με νέα, πιο φιλολαϊκή και δυναμική φυσιογνωμία.

Λέγεται μάλιστα πως ο αδελφός τού πρωθυπουργού, ο Νίκος Παπανδρέου, έχει επωμιστεί την δύσκολη αποστολή της νέας αυτής ιδεολογικής σηματοδότησης. Και ήταν φυσικό, αφού ο Νίκος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που στήριξε -και όχι λίγες φορές συμβούλεψε δυναικά- τον πρωθυπουργό στην πορεία του, ιδίως μετά τις εκλογές του 2000, όταν το ΠΑΣΟΚ περιερχόταν από τα χέρια του Σημίτη στην αγκαλιά της οικογένειας Παπανδρέου.

Στο εσωτερικό του κόμματος όλοι γνωρίζουν ότι η κοινή γραμμή είναι: "Δεν παραδίδουμε τα όπλα, παλεύουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα από διαφανείς διαδικασίες, προχωρούμε με το κίνημά μας πιο δυνατό από ποτέ! Αδιέξοδα και μονόδρομοι δεν υπάρχουν!" Και στο σημείο αυτό, φαίνεται, ο Νίκος Παπανδρέου έχει αναλάβει την δημιουργία του καινούργιου ιδεολογικού μανιφέστου προς αντικατάσταση του ιδρυτικού κειμένου της 3ης του Σεπτέμβρη.

Το Καστρί λοιπόν δεν παραδίδει τα όπλα. Η οικογένεια που άνδρωσε τρεις πρωθυπουργούς και σηματοδότησε της ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας δηλώνει και πάλι "παρούσα" στις δύσκολες πράγματι αυτές στιγμές που η χώρα διέρχεται, με όραμα και πίστη στο μέλλον.

Οψόμεθα...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron