Πολιτική
Νέα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα

Νέα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα

  • 18 Αυγούστου 2011, 09:03

Την ένταξη των ημιυπαιθρίων και άλλων παράνομα κλειστών χώρων που είχαν εξαιρεθεί από την αρχική ρύθμιση εξετάζει να εντάξει το ΥΠΕΚΑ στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα. Πρόκειται για ημιυπαίθριους με οικοδομική άδεια από τον Ιούλιο του 2009.

«Είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα», σημειώνουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ στα ΝΕΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Δημήτρη Καψιμάλη, από τις 2 Ιουλίου 2009 μέχρι σήμερα έχουν οικοδομηθεί περισσότερα από 200.000 ακίνητα.

Πάντως, εφόσον τελικά τακτοποιηθούν με τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η τακτοποίηση θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες τους 20% - 30% ακριβότερα από ό,τι το πρόστιμο εξαιτίας των προσαυξητικών συντελεστών.

Αντίθετη πάντως σε αυτό το ενδεχόμενο εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων Ελλάδας (ΠΟΜΙΔΑ).

Σχετικά με την ισχύουσα ρύθμιση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η προθεσμία τακτοποίησης λήγει στις 31 Οκτωβρίου και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου είχαν υποβληθεί 630.268 αιτήσεις και έχουν δηλωθεί περίπου 900.000 παράνομα κλειστοί χώροι.

Τα ΝΕΑ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron