Πολιτική
Aναπτυξιακό σχέδιο εκπονεί η Κυβέρνηση

Aναπτυξιακό σχέδιο εκπονεί η Κυβέρνηση

  • 18 Αυγούστου 2011, 19:25

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις ανατροπές, με διάλογο και ανοιχτές διαδικασίες», υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, υπό την προεδρία του, στη Βουλή και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού υπουργών.

Στην τρίτη σύσκεψη εξετάστηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία, η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της έλευσης της Τρόικας, καθώς και η πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο θα αφορά ειδικές δράσεις ανά υπουργείο και θα παρουσιαστεί πιθανότατα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Έγινε επίσης επισκόπηση των διεθνών οικονομικών εξελίξεων και εξετάστηκαν οι δυνατότητες παρέμβασης της Ελλάδας σε αυτές, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι έγινε ουσιαστικά δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι στη διάρκεια της σύσκεψης δε συζητήθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων συμμετοχής χωρών στο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας και πρόσθεταν ότι η κυβέρνηση δεν συζητά κάτι τέτοιο, καθώς το σημαντικό ζήτημα για τη χώρα μας είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και της ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου.

Όμως, όπως επεσήμαναν, άμα μπούμε σε μια συζήτηση για εγγυήσεις, τότε ακυρώνεται όλη η συμφωνία, προσθέτοντας ότι άμα ακυρωθεί η συμφωνία για την Ελλάδα, τότε καταρρέει το ευρωπαϊκό σύστημα.

Επεσήμαιναν, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας με την Φινλανδία.

Η κυβέρνηση επιπλέον υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, εκτιμώντας ότι το κλίμα ηρεμίας βοηθάει και το οικονομικό κλίμα.

Στην σημερινή σύσκεψη εγκρίθηκε το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και το οποίο θα ανακοινωθεί αύριο στις 11 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Τύπου από τον υπουργό, Ηλία Μόσιαλο.

Για το θέμα αυτό, τέλος, κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι οι ανατροπές στην ΕΡΤ θα είναι μεγάλες και τόνισαν ότι η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στους εργαζόμενους σε αυτήν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
cron