Κοινωνία
Στις φλόγες η πολύπαθη Πάρνηθα

Στις φλόγες η πολύπαθη Πάρνηθα

  • 26 Αυγούστου 2011, 09:19

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα, στην περιοχής της Χασιάς, στην θέση Μαύρη Ώρα. Η φωτιά καίει δασική και θαμνώδη έκταση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επί τόπου 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 30 άνδρες και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην Άνω Γλυφάδα, και λόγω των ισχυρών ανέμων το πύρινο μέτωπο έφτασε μέχρι το Πανόραμα Βούλας, στην κορυφογραμμή του Υμηττού.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από κατοικημένη περιοχή και απειλήθηκαν κατοικίες. Τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν καεί, ενώ μια ηλικιωμένη διακομίσθηκε με αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς στο νοσοκομείο. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Κατασβέστηκαν νωρίτερα φλόγες που ξεπήδησαν στον Υμηττό στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

Κρανίου τόπος Έβρος και Αιτωλοακαρνανία - Έρχεται βοήθεια από το εξωτερικό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οκτώ οικισμοί στη Λευκίμμη Έβρου, όπου η φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης. Έχουν καεί περισσότερα από 25 χιλιάδες στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο Δήμος Μεσολογγίου, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Ευηνοχωρίου και Aγίου Θωμά.

Σε εξέλιξη οι φωτιές στη Ζάκυνθο, την Αιτωλοακαρνανία στις Φυτείες, τα Ιωάννινα, και την Αμφιλοχία. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην περιοχή Κορπή Βόνιτσας και στην Κρήνη Αχαΐας. Εντός της ημέρας θα φτάσουν στην Ελλάδα τα ισπανικά και τα γαλλικά αεροσκάφη που σπεύδουν να βοηθήσουν τις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν τιτάνια μάχη τόσο με τις φλόγες όσο και με τα μποφόρ, καθώς σήμερα πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχουν φτάσει τα δύο αεροσκάφη από τη Γαλλία που θα ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο και στο Μεσολόγγι και στις ίδιες περιοχές θα κατευθυνθούν το βράδυ και τα δύο αεροσκάφη από την Ισπανία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron