Πολιτική
Μνημόνιο και οικονομική πολιτική σε πρώτο πλάνο

Μνημόνιο και οικονομική πολιτική σε πρώτο πλάνο

  • 26 Αυγούστου 2011, 10:06

Στην πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, στις προτεραιότητες των επομένων εβδομάδων, αλλά και στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνοδού Κορυφής της 21ης Ιουλίου θα αναφερθεί σήμερα, Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή για την πορεία της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός αναμένεται επαναλάβει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια πάρα πολύ λεπτή και σκληρή διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί η αίσθηση της χαλάρωσης.

Εκτιμάται πως θα αναφερθεί και στο περιεχόμενο της επιστολής που απηύθυνε προς 60 ομολόγους του σε όλο τον κόσμο, αναφορικά με τη συμμετοχή τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

Για τους ελέγχους της Τρόικα θα επισημάνει πως, από την προσεχή εβδομάδα, θα συζητηθούν τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 -και ειδικά τα στοιχεία για την ύφεση επί τη βάση των οποίων θα αξιολογηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron