Κοινωνία
Δάφνη Κωστοπούλου: Η πριγκίπισσα της Alpha Bank

Δάφνη Κωστοπούλου: Η πριγκίπισσα της Alpha Bank

  • 30 Αυγούστου 2011, 09:39

Μπορεί ο πατέρας της ν' αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα της ελληνικής οικονομίας και δη και του τραπεζικού συστήματος, ως ιδιοκτήτης της Alpha Bank, μπορεί το όνομά του να φιγουράρει ενίοτε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όπως αυτή τη περίοδο με τον «γάμο» της Alpha Bank με την Eurobank, αλλά η ίδια προσπαθεί να κρατήσει μακριά -με κάθε τρόπο- τα «φώτα» από πάνω της.

Ο λόγος για την Δάφνη Κωστοπούλου, κόρη του Γιάννη Κωστόπουλου, γνωστού και ως «Mr Alpha Bank» .

Αν και θα έλεγε κανείς ότι η κόρη του Κωστόπουλου μόνο να λύνει και να δένει στην Alpha Bank θα μπορούσε, γρήγορα θα διαψευστεί. Επιχειρηματικό αίμα, κρατά και από την γενιά της μητέρας της, της κυρίας Μουζάκη, ο πατέρας της οποίας είχε την διάσημη επιχείρηση με τις κλωστές «Πεταλούδα».

Ωστόσο, η Δάφνη προτίμησε να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, την ζωγραφική. Η 28χρονη κόρη του Γιάννη Κωστόπουλου  αποφεύγει τις κοσμικότητες, τα προβεβλημένα πάρτι, τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίσεις. Χειρίζεται με άνεση τα λάδια δίνοντας την ελπίδα ότι μελλοντικά μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στους καλλιτεχνικούς κόλπους. «Ακόμη και την αγάπη της για την ζωγραφική την κληρονόμησε από τον πατέρα της» λένε όσοι την γνωρίζουν.  «Ο Γιάννης Κωστόπουλος έχει λατρεία με την τέχνη. Είναι εδώ και πολλά χρόνια συλλέκτης , πράγμα που σημαίνει ότι τόσο στο σπίτι του όσο και στο γραφείο του έχει έργα σπάνιας καλλιτεχνικής αξίας», εξηγούν.

Ο όμιλος Alpha εξάλλου υποστηρίζει χορηγικά εικαστικές δραστηριότητες και επενδύει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την προώθηση του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι της χώρας. Πράγματι, η τέχνη είναι η λατρεία του Ιωάννη Κωστόπουλου, γεγονός που φαίνεται από τη συλλογή που έχει ο ίδιος αλλά και η τράπεζα. Το ξεκίνημα της ελληνοκεντρικής συλλογής τοποθετείται στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της τότε Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως. Οι πίνακες που αγοράστηκαν τότε, ή ακριβέστερα παραγγέλθηκαν, είχαν στόχο τη διακόσμηση κάποιων γραφείων και δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η απαθανάτιση των προέδρων της.

Η παλαιότερη προσωπογραφία είναι αυτή του ιδρυτή Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, φιλοτεχνημένη το 1919 από τον Γιώργο Ιακωβίδη. Υπάρχει ακόμα και ένα ασυνήθιστο πορτρέτο του πατέρα τού σημερινού προέδρου της Alpha Bank Σπυρίδωνα Κωστόπουλου από τον ζωγράφο Α. Βουρλούμη. Η ζωηρή γραβάτα αλλά και το σβησμένο πούρο στο χέρι είναι οι λεπτομέρειες που ξεφεύγουν από τα συντηρητικά «στησίματα» της εποχής.

Ο Σπυρίδων Κωστόπουλος άλλωστε ήταν αυτός που ξεκίνησε τον εμπλουτισμό της συλλογής. Περιστοιχισμένος από καλλιτέχνες όπως η ζωγράφος σύζυγός του Ευρυδίκη και η κόρη του Άννη, άρχισε να αγοράζει έργα, μια συνήθεια που έγινε σταθερή πολιτική άποψη της τράπεζας υπό τη διοίκηση του κ. Γιάννη Κωστόπουλου, ο οποίος αποφάσισε για κάθε νέο κατάστημα της τράπεζας ανά την Ελλάδα να αγοράζεται και ένα νέο έργο τέχνης.

Όμως η τέχνη δεν είναι η μόνη αδυναμία που πήρε η Δάφνη από τον πατέρα της. Η ιστιοπλοΐα αποτελεί την δεύτερη. Η Δάφνη ασχολείται ενεργά με την ιστιοπλοΐα έχοντας δίπλωμα skipper, ενώ συχνά συμμετέχει και σε αγώνες.

Γι' αυτό και ο πατέρας της έχει δημιουργήσει την ιστιοπλοϊκή ομάδα Alpha Bank Sailing Team και την ομάδα της Ωκυάλου. Χαμηλών τόνων και δίχως την ανάγκη των ΜΜΕ, η Δάφνη εν μέσω deal της τράπεζας του πατέρα της με την Eurobank, ίσως βρίσκεται σε καλλιτεχνική απομόνωση μόνο και μόνο για να αποφύγει την οποιαδήποτε έκθεση στη δημοσιότητα, όπως μας είπαν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron