Editorial
Άλλο γάντι κι άλλο... Γκάντι!

Άλλο γάντι κι άλλο... Γκάντι!

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 12:05

Μεταρρύθμιση στην μεταρρύθμιση... καλό, δεν λέω, και έτερον ουδέν, αλλά να μείνει και τίποτα όρθιο για να 'χουμε να θυμόμαστε!

Λοβέρδος και Ραγκούσης πέταξαν (θαρραλέα;) το γάντι στην σάπια την... κενωνία και αποτόλμησαν εν μία νυκτί να ξεριζώσουν το σπλάχνο της διαφθοράς και της μικρόνοιας από το επί δεκαετιών σαθρό ψυχοπολιτικό πλέγμα, έλα μου όμως που "έξις δευτέρα φύσις" καθώς έλεγε ο Σταγειρίτης φιλόσοφος -και πώς μάτια μου να κάνω δίχως προνόμια και λούσα, μαζί δεν... τα φάγαμε;

Όχι; Γι' αυτό Ρέππας και Καστανίδης και Σκανδαλίδης και Παπουτσής επιστρέφουν το γάντι; Το... "γκάντι" που θα 'λεγε και μια φίλη ξενόγλωσση - φαρμακόγλωσση με πολλά "κονέ" στην νεοελληνική πολιτική μπουρζουαζία, που τέλος πάντων δεν ευδόκησε να μάθει τα ελλήνικος αλλά το μιλάει το εγγλέζικο φαρσί!

Να λοιπόν τι επιτάσσει η εγκεκριμένη επιστημονική σημειολογία των ονομάτων: Να βγουν τα Κάστανα από την φωτιά, χωρίς Σκάνδαλα, να πατήσουμε επιτέλους πόδι με καινούργιο Παπούτσι στας Ευρώπας! Αυτό θα πει επαναστατική μεταρρύθμιση ή, τέλος πάντων, μεταρρυθμιστική επανάσταση.

Γιατί ο Γκάντι δεν είχε γάντι...

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron