Πολιτική
Βενιζέλος: Με πόνο ψυχής... ενός λεπτού σιγή!

Βενιζέλος: Με πόνο ψυχής... ενός λεπτού σιγή!

  • 21 Σεπτεμβρίου 2011, 12:04

Οι δανειστές απαιτούν συναίνεση και ενότητα, αλλά δεν τη βλέπουν υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα όλων των δυνάμεων του έθνους.

Το ερώτημα που θέτουν συνεχώς οι δανειστές είναι: «Υπάρχει ενότητα και συναίνεση, υπάρχει δέσμευση;»

Ο υπουργός κατηγόρησε όχι μόνο τη ΝΔ ότι δεν παρέχει τη συναίνεση που ζητά η ΕΕ αλλά και τα ΜΜΕ τα συνδικάτα τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς.

«Να κάνουμε παύση, ενός λεπτού σιγή, και να σκεφτούμε ποιο είναι το σωστό».

Πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν το αδιέξοδο

«Πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν το αδιέξοδο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι η πρακτική της δε βοηθάει τη χώρα στη διαπραγμάτευση.

«Να πάει ο κύριος Σαμαράς να διαπραγματευτεί αν του δώσει ο λαός λαϊκή εντολή. Προς το παρόν, το ΠΑΣΟΚ κυβερνά τον τόπο», προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή κι αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι ο εθνικός αυτοέλεγχος».

Με πόνο ψυχής περικόπτουμε το εισόδημα των πολιτών

Δίνοντας έναν δραματικό τόνο στις αποφάσεις που ελήφθησαν μπροστά στην απειλή για διακοπή της δανειοδότησης, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι: «Με πόνο ψυχής περικόπτουμε το εισόδημα των πολιτών» και πως «η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα είναι αναγκαία, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών».

«Ελήφθησαν μέτρα και θα ληφθούν και άλλα. Το πρόβλημα είναι αν θα αποδώσουν», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει δυσβάσταχτο χρέος, που δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει μόνης της και πως το πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης δεν βοηθά στην επίλυση της κρίσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron