Κοινωνία
Αλαλούμ στο ΙΚΑ  με την απογραφή των συνταξιούχων

Αλαλούμ στο ΙΚΑ με την απογραφή των συνταξιούχων

  • 07 Οκτωβρίου 2011, 05:48

Αβέβαιο είναι το μέλλον χιλιάδων συνταξιούχων, που είτε δεν μπόρεσαν είτε δεν θέλησαν να μπουν στη δοκιμασία της απογραφής, ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν κανονικά την επόμενη σύνταξή τους.

«Προσπαθούμε να βρούμε άκρη με την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Έπρεπε να είχαν απογραφεί 1.069.000, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορές», είπε ο κ. Σπυρόπουλος και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς  ο αριθμός των συνταξιούχων που δεν απογράφηκαν πλησιάζει τους 100.000!

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αν και πιέσθηκε ιδιαίτερα από τον Γιώργο Αυτιά στην χθεσινή του εκπομπή στον Alter, δεν αποκάλυψε τον αριθμό των μη απογραφέντων. Ωστόσο έως την Κυριακή θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πλήρη αποτελέσματα της απογραφής.

Να σημειωθεί, ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου δεν είχαν απογραφεί πάνω από 300.000 συνταξιούχοι. Στο ΙΚΑ  προσπαθούν να βρουν τις διπλοεγγραφές, ενώ η θέση του Διοικητή είναι ότι: «Όσοι δεν γράφτηκαν δεν θα πάρουν σύνταξη!», είπε, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι «αν αμέσως εγγραφούν στην τράπεζα ή το ΙΚΑ  θα την πάρουν σε 2-3 μήνες».

Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση γιατί ακόμη και 100.000 συντάξεις να μην πληρωθούν λόγο μη εγγραφής θα προκύψει σοβαρό θέμα και αναστάτωση μεταξύ των συνταξιούχων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ο αριθμός των μη απογραφέντων να ξεπερνάει τις 100.000, ενώ άλλοι μιλούν ακόμη και για 150.000

Στελέχη του ΙΚΑ τόνιζαν μετά τις δηλώσεις του Διοικητή στην πρωινή εκπομπή του  ALTER ότι «αν ο αριθμός των μη απογραφέντων ήταν μικρός, ο Διοικητής θα τον έλεγε. Προφανώς αν δουν ότι ξεπερνάει τις 100.000 να δώσουν παράταση, για να μην προκληθεί θέμα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron